Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat
Lämmitysratkaisuja asiakaslähtöisesti

Lämmitysratkaisuja asiakaslähtöisesti

Rau-Kem Oy:n liikeidea on juuri sitä, mitä moni kuluttaja kaipaa. Lappeenrantalaisyritykseltä saa nimittäin kuluja säästävän lämmitysratkaisun asiakaslähtöisesti ja yhden luukun periaatteella. 

Lue lisää
Paikalliset panimoyrittäjät

Paikalliset panimoyrittäjät – Panimoyhtiö Tuju

Idea yrittäjyydestä ei kypsynyt yhdessä yössä, vaan ajatusta pohdittiin usealta kantilta, kertoo Jukka Mononen. Hän suunnitteli tulevan yhtiökumppaninsa Tuomas Mäkiniemen kanssa panimon perustamista pidemmän aikaa. Kun siihen aukesi sauma vajaa kaksi vuotta sitten, miehet eivät epäröineet tarttua toimeen. Heillä molemmilla oli olutharrastus taustalla ja tänä päivänä he suunnittelevat sekä panevat oluita oman osakeyhtiönsä, Panimoyhtiö Tuju, nimen alla.

Lue lisää
2ND STEP – yrittäjän tarina

2ND STEP – yrittäjän tarina

Katja Riivari on luontoliikuntaan erikoistunut liikunnanohjaaja, joka on tehnyt työuran lentoemäntänä ja perheen myötä lappeenrantalaistunut. Kun lasten kanssa vietettyjen vuosien jälkeen työnteko tuli jälleen ajankohtaiseksi, hän halusi valita itselleen arjen ja elämän lähempänä perhettä.

Lue lisää
Didar Hosain toi intialaisen ruoan Skinnarilan kampukselle

Didar Hosain toi intialaisen ruoan Skinnarilan kampukselle

Lappeenrantalainen yrittäjä Didar Hosain tarjoaa aitoa intialaista ruokaa keskustan lisäksi nyt myös Skinnarilassa. Samalla hän purkaa Skinnarilan kampuksen remontista johtuvia ruokailujonoja. Intiasta kotoisin oleva Didar perusti intialaisen ravintolan Lappeenrannan keskustaan. Kuluvan vuoden syksyllä hän laajensi ravintolatoimintansa Skinnarilaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) pääaulaan.

Lue lisää
Yrittäjäkolmikko käy raskaiden koneiden kimppuun

Yrittäjäkolmikko käy raskaiden koneiden kimppuun

Lappeenrantaan perustettiin uusi maanrakennus- ja maatalouskoneiden korjaamo – Lappeenrannan Työkonehuolto Oy. Liiketoiminnasta vastaa yrityksen perustanut kolmikko Tomi Mikonsaari, Olli Kuukka ja Harri Pentti. Ammattitaidosta ei tule pulaa, sillä perustajajäsenet omaavat yhteensä 35 vuoden kokemuksen raskaan kaluston korjaukseen.

Lue lisää
Majoitus- ja ratsastusbisnestä Taipalsaarella

Majoitus- ja ratsastusbisnestä Taipalsaarella

Saimaan kauniit rannat ovat otollinen paikka majoituspalveluita tarjoaville yrityksille. Osa majoitusyrityksistä tarjoaa myös ympärivuotisia juhlatiloja ja aktiviteetteja. Yksi tällainen yritys on Taipalsaaren Karhupirtit, jonka omistajana toimii Matti Karhu. Hän on koulutukseltaan luokanopettaja ja rakensi aikoinaan ensimmäisen Hietapirtin vuokrakäyttöön opettajana toimiessaan.

Lue lisää
Lappeenrantalainen keksijä valloittaa maailmaa

Lappeenrantalainen keksijä valloittaa maailmaa

Joutsenosta kotoisin oleva Tommi Kasanen on innovatiivisia sääsuojia rakentavan KT-Shelter Oy:n toimitusjohtaja sekä yksi omistajista. Hän on intohimoinen keksijä, jonka suunnittelu ja yrittäjyys ovat vieneet mennessään.

Lue lisää
Simolan kotityöpalvelut

Kotiapupalveluilla kasvuun

Taru Sallinen kypsytteli ajatusta yrittäjyydestä pitkään, ja kun kaikki palat loksahtivat kohdalleen oli tuloksena nopeasti kasvava kotipalveluyritys. Alun perin kotiapu- ja pesulapalveluita tarjonnut yritys keskittyy nyt kotiapupalveluihin ja työllistää kymmenen henkilöä.

Lue lisää
Divest Group

Osaava ja sitoutunut työvoima toivat Divest Groupin Lappeenrantaan

Kun Divest Group vuonna 2014 etsi yritykselle uutta toimipistettä, Lappeenranta oli ehdokaslistan kärjessä.  Yritykselle haettiin pitkäaikaista ratkaisua työvoimaan saatavuuteen ja sitoutuneisuuteen perustuen. Ylösajosta vastanneelle hankejohtaja Kari Haajalle kaupungin mahdollisuudet olivat tuttuja jo ennestään. 

Lue lisää
OCTO3

Osaajien rekrytointia ja kasvupotentiaalia

Pesti OCTO3 toimitusjohtajana palautti lappeenrantalaissyntyisen Tommi Laitisen maailmalta takaisin juurilleen viime vuoden alussa. Vuosia yrittäjänä ja Digian johtotehtävissä työskennellyt Tommi koki siirtymisen helpoksi. Toimiala on tuttu ja yrityksessä työskentelee useita entisiä kollegoita.

Lue lisää