Business Finlandin palvelut Kiinassa

Tiesitkö, että Business Finland tukee suomalaisten ja kiinalaisten välistä innovaatioyhteistyötä monin eri tavoin. Suomen ja Kiinan väliseen innovaatioyhteistyöhön on tarjolla rahoitusta. Kiinan markkinoille tähtäävät Suomeen rekisteröidyt yritykset voivat hakea rahoitusta. Seuraava hakukierros sulkeutuu 15.10.2021. Lue lisää täältä.  

Kiinan markkinoille tähtäävän yrityksen on myös mahdollista käyttää Soft Landing –palveluja. Tämä sopii kasvuyrityksille, jotka haluavat ennen uusille markkinoille siirtymistä tutustua kohteeseen ilman suuria investointeja. Palveluja käyttämällä ei tarvitse vielä rekisteröityä kohdemaahan tai palkata omaa henkilökuntaa. Lue lisää täältä.

Toimiva yhteistyö Kiinassa

Kuntaliiton vuonna 2015 tekemän selvityksen mukaan toimiva ystävyyskuntayhteistyö voi olla VIP-lippu Kiinan alueellisille markkinoille. Lappeenrannan kaupungilla on voimassa oleva yhteistyösopimus (MOU) Jiangsun maakunnassa sijaitsevan Xuzhoun kaupungin kanssa. Yhteistyö alkoi jo vuonna 2016 ja seuraava kolmen vuoden toimintasuunnitelma on tarkoitus solmia vuosille 2022 - 2024. Suunnitelman rungoksi etsitään paikallisia Kiinan markkinoista kiinnostuneita yrityksiä, joiden kanssa voidaan tehdä yhteistyötä.

Xuzhoun kaupunki sijaitsee Jiangsun maakunnassa Pekingin ja Shanghain puolessa välissä ja on merkittävä logistinen keskus. Kaupunki on yli 2600 vuotta vanha ja asukkaita siellä on yli 10 miljoonaa. Xuzhoun kaupungissa on paljon Han-dynastian aikaisia muistomerkkejä, hautoja ja terrakottasotilaita. Vuonna 2018 kaupunki palkittiin UN Habitat –palkinnolla kiinteän jätteen käsittelyn kehitystyöstä.

Lisätietoja: Kansainvälisten asioiden koordinaattori Kati Korhonen 
p. 040-354 2799, kati.m.korhonen@lappeenranta.fi