Helena Laitinen aloitti Wirmassa

Wirma yrityspalvelut sai elokuun alussa asiantuntijan, jolla on omakohtaista kokemusta yrittäjyydestä, eikä pelkästään ruusuista. Oma yritys toi aivan uudenlaista ymmärrystä yrittäjän arkea kohtaan.

HELENA LAITINEN on kaupungilla töissä jo toista kertaa. Ensimmäinen tutustuminen tapahtui 2010-luvun taitteessa, jolloin hän toimi kahdeksan vuoden aikana monessa eri pestissä Lappeenranta Innovation Oy:ssä, jonka nimi ehti sittemmin muuttua Wirmaksi. Jo tuolloin viestintä ja muiden auttaminen oli Laitisen sydäntä lähellä.

- Toimin silloin projektikoordinaattorina, -päällikkönä ja aloittavien yrittäjien neuvojana, mutta tein paljon asiakasviestintää ja järjestin tapahtumia, Laitinen muistelee.

- Koin tärkeänä pitää yhteyttä yrityksiin ja kertoa heille säännöllisesti, mitä olemme tekemässä ja tarvittaessa auttaa yrityksen toimintaan ja kehittämiseen liittyvissä asioissa.

VUONNA 2016 Laitinen jättäytyi pois päivätyöstä jatkaakseen päätoimisena omaa sivutoimista yritystään, jonka tärkeimmät palvelut keskittyivät viestinnän konsultointiin. Tuona aikana vahvistui luja arvostus yrittäjiä kohtaan.

- Vaikka paloin halusta tehdä työtä, en kuitenkaan osannut arvioida voimavarojani oikein, Laitinen tunnustaa.

- Otin liikaa työtä ja kun huomasin, että asiakkailla oli tiukkaa, tingin omista palkkioistani.

Laitinen tunnisti ja tunnusti yrittäjyyden haasteellisuuden, ja työ jonkun muun palveluksessa alkoi kiinnostaa. Hän siirtyi paikalliseen mainostoimistoon tekemään digimarkkinointia, johon liittyi kiinteästi tiedon analysointi.

- Me saamme nykyään kerättyä tietoa aikamoisia määriä, mutta ikävä kyllä sitä ei useinkaan osata tai ehditä hyödyntää, Laitinen sanoo.

- Tiedon analysointi on ollut oiva lisä työkalupakkiin, jota olen elämäni varrella kerännyt. Haluan käyttää sitä asiakkaiden hyväksi.

LAITINEN TEKI pienen syrjähypyn ja meni hetkeksi markkinointipäälliköksi start-up -yritykseen, joka tarjosi digitaalista kiinteistövarainhoidon ja tiimityön tehostamispalvelua. Laitinen teki markkinoinnin suunnittelua, toteutusta ja raportointia sekä kaiken tämän kehittämistä.

- Siinäkin työssä opin valtavasti ja sain erittäin hyvän näkymän start-up yrityksen arkeen, mutta palasin kuitenkin mainostoimistoon, koska minusta tuntui, että jotain jäi vielä siellä kesken. Siellä pääsin toisella kierroksella keskittymään enemmän markkinoinnin strategisen tason toimintaan tehden mm. digitaalisen markkinoinnin strategioita ja suunnitelmia, markkina- ja toimialatutkimuksia sekä markkinoinnin auditointeja.

Loppujen lopuksi mainostoimisto ei ollut se paikka, josta Laitinen olisi halunnut jäädä eläkkeelle, vaan hän palasi elokuun alussa juurilleen, Wirma yrityspalveluihin asiantuntijaksi, jonka työnkuvaan kuuluu kiinteästi viestintä.

- Haluan olla asiakkaan mukana pidemmän matkaa – en vain jonkin kampanjan ajan, ehkä kaupungille paluu oli enimmäkseen arvokysymys, hän miettii.

- Tänne oli myös helppo tulla. Minut on otettu hyvin vastaan. Katson tulevaisuuteen luottavaisin ja innostunein mielin.

ENTÄ MIKÄ on Laitisen visio?

  • Haluan olla mukana tekemässä parempaa kaupunkia! Tarvitsemme elinvoimaa ja tyytyväisiä asukkaita. Ilman hyvinvoivia, työllistäviä yrityksiä se ei onnistu.  Niiden auttamisessa haluan olla mukana.