Marja Eskmanin työnä on kehittää Mustolan satamaa

Kaupungintalon kolmannessa kerroksessa istuva Marja Eskman aloitti lokakuun alussa kaupungilla projektipäällikkönä. Hänen tehtävänään on luoda kehittämisstrategia Mustolan satamalle ja siten parantaa logistiikkayritysten toimintaympäristöä ja kilpailukykyä.

Kysymys on siis kaupungin elinvoimasta. Eskman kehuu Lappeenrannan positiivista ja dynaamista vihreää imagoa ja uskoo, että vuonna 2022 alkavan Saimaan kanavan sulkupidennysinvestointi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia.

- Sulkujen pidennys mahdollistaa suurempien ja ympäristöystävällisimpien laivojen liikennöinnin Saimaan kanavassa, mikä lisää Saimaan alueen vesiliikenteen kilpailukykyä, Eskman tuo esiin yhden tärkeän seikan.

- Sen ansiosta voimme kehittää uusia tuotteita ja palveluita rahti- ja matkailuliikenteelle.

Paluumuuttajalla on kokemusta monesta

Eskman muutti vuosi sitten Lappeenrantaan pääkaupunkiseudulta. Hän on hyvillään siitä, että pääsee mukaan kehittämään kotikaupunkinsa infrastruktuuria ja tuomaan oman osaamisensa sen käyttöön.

- Olen vuodesta 2000 asti tehnyt liikkeenjohdon konsultointia yrityksissä ja yrittäjänä pääasiallisesti metsäteollisuuden yrityksille ja sidosryhmille ympäri maailmaa, Eskman kertoo

- Strategiaprojektit ovat liittyneet liiketoiminnan kehittämiseen, investointeihin ja tuotekehitykseen sekä niihin liittyviin markkina- ja kilpailija-analyyseihin.

Eskman on työskennellyt myös metsäteollisuudessa, sähköyhtiössä, pankissa ja matkatoimistossa erilaisissa myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä. Hän iloitsee suuresti siitä, että pääsee soveltamaan työkokemustaan uudesta näkökulmasta.

- Toki odotan myös kovasti sitä, että opin paljon uusia asioita uusilta työkavereiltani, jotka ovat erittäin mukavia ja ammattitaitoisia.

Projektipäällikkö Marja Eskman, Mustola – Portti Saimaalle -hanke, marja.eskman@lappeenranta.fi