Miksi ottaa yhteyttä Yrityskummiin?

 

Kuvassa yrityskummit Matti Suikkanen ja Pasi Saajanlehto sekä aluekummi Samuli Nikkanen. 

 

Sparraaminen on tuttu termi urheilumaailmasta. Yritysmaailmassa sparraaja voi olla esimerkiksi yrityskummi. Yrittäjä tapaa säännöllisesti kummin keskustellakseen yrityksestään ja sen kehittämisestä. Sparraaminen tarjoaa useita etuja.

Sparraus tarjoaa mahdollisuuden nähdä yrityksen toimintaa ulkopuolisen silmin. Yrityskummi auttaa yrittäjää tunnistamaan mahdollisia ongelmia tai kehityskohteita, joita yrittäjä ei itse ehkä huomaisi. Tämä auttaa yrittäjää tehostamaan yrityksensä toimintaa ja saavuttamaan tavoitteensa. Yrityskummi jakaa yrittäjän kanssa omia kokemuksiaan ja näkemyksiään, jotka voivat auttaa yrittäjää löytämään uusia tapoja kehittää yritystään.

Yrityskummi tarjoaa yrittäjälle tukea ja kannustusta, auttaa jaksamaan.

Yrityskummi on kokenut yrittäjä tai yritysjohtaja, joka tarjoaa osaamistaan ja kokemustaan maksutta Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

 

Yrityskummi voi auttaa yrittäjää esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Yrityksen strategian ja liiketoiminnan kehittämisessä
  • Markkinoinnin ja myynnin kehittämisessä
  • Taloushallinnon ja rahoituksen hallinnassa
  • Työntekijöiden johtamisessa ja motivoinnissa
  • Yrittäjän oman osaamisen kehittämisessä

     

Pienyrittäjä ei aina hae apua, vaikka hän sitä tarvitsisi. Olipa syynä tähän sitten yrittäjän itsevarmuus osaamisestaan tai halu pitää asiat omassa hallinnassaan, tämä voi johtaa yrityksen toiminnan lamaantumiseen ja pahimmassa tapauksessa yritystoiminnan päättymiseen. Yhtenä syynä olla hakematta apua on usein halu säästää rahaa. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että yrityskummi tarjoaa avun veloituksetta. Tärkeää olisi, että yrittäjä hakee apua hyvissä ajoin, ennen kuin yrityksen tilanne on toivoton.

Yrityskummitoimintaa Suomessa koordinoi Suomen Yrityskummit ry. Yrityskummien toimintaan voi tutustua ja yrityskummia hakea yhdistyksen verkkosivuilta www.yrityskummit.fi. Sivuilta löytyvät sekä valtakunnalliset että paikalliset yhteystiedot.

Yrityskummitoiminta on vapaaehtoistoimintaa, ja yrityskummit sitoutuvat noudattamaan Suomen Yrityskummit ry:n eettisiä periaatteita, joista ehdottomasti tärkein on luottamuksellisuus.

 

Ota yhteyttä:

Aluekummi - Samuli Nikkanen

samuli.nikkanen@yrityskummit.fi

 

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.