Paikallisia striimipalveluiden tuottajia

YHDISTÄMME DIGIOSAAJAT TOISIINSA KESKUSTELUTILAISUUS 9.4.2021.

Wirma yrityspalvelut järjestää joka kuukauden viimeinen keskiviikko virtuaaliset pienyrittäjien aamukahvit. Maaliskuun aamukahveilla nousi esille tarve paikallisille striimipalveluille erityisesti koronasuosituksien ja -rajoitusten ollessa voimassa.

Huhtikuussa järjestettiin keskustelutilaisuus, jonka tavoitteena oli kartoittaa yrittäjien tarpeita ja palvelutarjontaa striimien toteuttamiseksi. Tilaisuudessa pohdittiin myös kaupungin roolia tässä. Keskusteluissa oli mukana myös Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut.

Kävi ilmi, että paikkakunnalla on yksityisiä studioita, joita voisi striimipalveluiden tarvitsivat käyttää. Alle on koottu lista palveluiden tuottajista sekä heidän yhteystietonsa. Kaupungintalolta on myös mahdollista vuokrata alla olevia tiloja, jotka mielestämme sopivat hyvin studioksi.

Kaupungintalon tilat

Teemu Myyryläinen, puh. 040 351 6488
email: teemu.myyrylainen@lappeenranta
www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Tapahtumapaikkoja/Kaupungintalon-tilat

 • Tila 1: Lehdistö 1 – pieni tila
 • Tila 2: Venla – uusittu tila, jossa iso Led-näyttö (5 x 2 m)
 • Tila 3: Lappeenranta Sali – iso tila
 • Kaupungin kalustoa voi käyttää
 • Kaupunki pystyy tarjoamaan yksinkertaista tekniikkapalvelua

 

YHTEYSTIETOLISTA STRIIMIPALVELUIDEN TUOTTAJISTA

Alla olevassa listauksessa on mukana digiosaajat, jotka osallistuivat tilaisuuteen. 

1. HiskiShow Oy

Hiski Hämäläinen, puh. 050 355 1145
email: hiskihoo@gmail.com
www.hiskishow.com

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Ei

Asun Lappeenrannassa ja teen toisen paikallisen kuvaajayrittäjän, Lauri Aapron sekä leikkaaja/avustaja Allan Oljun kanssa livestreamejä eri puolille Etelä-Karjalaa.

Olemme tehneet viimeisen vuoden kanssa kymmeniä striimejä, joissa mukana 1-4 kameraa. Meillä kamerat liikkuvat tarvittaessa vakaimella ympäri lavaa tai tuo robotin avulla pientä liikettä haastatteluihin ja jutteluihin. Teemme tarjouksia myös äänimiehen kanssa, kun mikkejä pitää olla enemmän kuin kaksi. Muuten hoidamme äänen lähetyksen ja etäyhteyksien äänet paikan päälle itse.

Tässä meidän livestream Showreel: https://youtu.be/EeZzKKDEFK4

Projektien hinnat riippuvat paljon siitä onko paljon kameroita, liikkuvia osia, harjoituksia yms. Hinnat ovat yleensä 750-3000€+ALV välillä.

 

2. KM Valkoinen Valas Oy

Kimmo Metsälä, puh. 040 777 9693
email: kimmo.metsala@valkoinenvalas.fi
www.valkoinenvalas.fi

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Kyllä

Tuotan nykyään Liiga-SaiPa Oy:n kautta samoja palveluja mitä ennen tein yrittäjänä Valkoinen Valas Oy:llä. Tuo isompi organisaatio mahdollistaa sen, että meillä enemmän omaa porukkaa ja kalustoa hoitamaan striimauksia ja muita videointiprojekteja, mutta käytämme myös alihankkijoita. Suuremmissa striimauksissa käytämme ulkopuolisia ääniteknikkoja, jolloin tuotannon laatu voidaan varmistaa. Kauttamme saadaan myös hybridistriimit, käyttäen esim. Teams-palvelua. Pystymme toteuttamaan striimauksia laidasta laitaa, pieniä yhden kameran striimauksista isoihin seminaaristriimauksiin, missä käytössä max. 6 kameraa. Kokemusta meillä on valtuustovideoinneista (LPR kaupunginvaltuusto vuodesta 2010->), seminaareista (Vihreiden puoluekokous 2012, EU Russia Innovation Forum, Maakuntapäivät jne.), yleisöluennot (LPR kaupunki, EKSOTE), urheilutapahtumista (jääkiekko, jalkapallo, koripallo), sekä useista muista pienemmistä tapahtumista. Meillä on käytössä muutamia omia tiloja, joissa voidaan tehdä parin ihmisen striimejä ja tarvittaessa hyödynnämme vuokratiloja, joita kaupungissa on tarjolla. Tarvittaessa kauttamme saa isonkin tilaisuuden tapahtumatuotannon.

 

3. Kulttuuritila Nuijamies

Mikko Vento, puh. 040 550 8119
email: mikko@nuijamies.fi
www.nuijamies.fi

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Kyllä

Kulttuuritila Nuijamies pystyy järjestämään erinomaiset olosuhteet niin pienten kuin suurten striimaus tapahtumien järjestämiseen. Käytössä on runsaasti ammattimaista sekä laadukasta ääni- ja valotekniikkaa, lisäksi käytössä on mm. iso valkokangas sekä projektori. Tila vapaasti kaikkien varattavissa.

Kesän 2021 aikana Kulttuuritila Nuijamies tuulee myös aloittamaan oman striimaus kuvausten tuotannon, tämä mahdollistaa aluksi pienten ja keskisuurten tapahtumien tuottamisen kokonaisuudessaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Kulttuuritila Nuijamies tekee myös mielellään yhteistyötä muiden palveluntarjoajien kanssa.

 

4. Mediahuru Jyrkipaavo

Hämäläinen Jyrki, puh. 040 771 7297
email: jyrkipaavo@jyrkipaavo.fi 
www.jyrkipaavo.com

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Ei

Yksin tehdessä: Monikamera ja usean äänilähteen tuotantoja. Löytyy omat kamerat, langattomat/langalliset mikrofonit, kuvamikserit, äänimikserit paneelikokoisen tilaisuuden valaisu, taustat = siirrettävä striimistudio. Lisäksi saan käyttööni laajemman kaluston verkostoni kautta. Valmius tulla asiakkaan tiloihin tai muuhun tilaan. Ei omaa tilaa Lappeenrannassa, mutta järjestettävissä.

Mahdollisuus kasata tiimi isompiin tuotantoihin – leffakuvaajista ammattimiksaajiin. Tosin tulevat Lahden ja Helsingin seudulta.

Tyypilliset tuotannot striimeissä:

 • Koulutus
 • Paneelit
 • Verkkoseminaarit
 • Henkilöstötilaisuudet ja infot sekä esim. ”toimarivloggaa”
 • Erikoisin, koskimelonta webinaari, jos kuvaa myös koskesta.

Suurin asiakkaani: Suomen Urheiluopisto Vierumäki ja Outward Bound Finland, muita kuvauspuolella Suomen Hiihtoliitto, urheilujärjestöjä sekä muotikuvauksia.

Leipätyöni on Haaga-Helia AMK:ssa lehtorina ja olen digimenttori – eli koulutan meillä verkko-opetuksen toteuttamisessa ja siihen liittyvissä ohjelmistoissa sekä teen niihin liittyviä tallennuksia.

Teen myös paljon valokuvausta (tuotekuvauksista muotikuviin) ja tuotan videoita. Täältä löytyy joitakin kuviani jyrkipaavo.com ja webinaaritallenteita mm YouTube https://youtube.com/playlist?list=PLsdpn56bhxR0wmHqSMvNHdLm16KdS-_u9

Lisäksi olen mukana kahdessa dokumenttiprojektissa kuvaajana ja käsikirjoitustiimissä.

Minulta löytyy myös alan koulutus:

 • Media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala
 • Audiovisuaalisen viestinnän tutkinto
 • Sekä someviestintään liittyvä, Yhteisömanageri master class

 

5. Sesam Production Oy

Juha Pietiläinen, puh. 050 065 9203
email: juha.pietilainen@sesamproduction.fi
www.sesamproduction.fi

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Ei

Teemme ohjelmia, mainosvideoita, tv-mainoksia, nettivideoita, musiikkivideoita sekä videokuvauksia yrityksille, yhteisöille, yhtyeille, tv-kanaville ja muille tuotantoyhtiölle Suomessa sekä ulkomailla.

Toimipaikkamme sijaitsee Lappeenrannan keskustassa Savonkadulla, mutta toimimme ympäri maan. Toteutamme tarvittaessa koko tuotannon alusta loppuun tai haluamanne tuotannon osan.

Siirrämme myös eri nauhaformaatteja tiedostoiksi tai dvd:lle.

Aina kannattaa ottaa yhteyttä ja keskustella eri vaihtoehdoista kanssamme. Se ei maksa mitään.

 

6. Talasmo Oy

Yai Talasmo, puh. 044 972 8529
email: yai@talasmo.com
www.talasmo.com

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Ei

Tuotamme pääasiassa stream-muotoisten tilaisuuksien ääni- ja valotuotantoa. Meiltä onnistuu kaikki tuotannot aina yhdestä puhujasta usean orkesterin ääni- sekä valotuotantoon, konserttien show-valaistus mukaan lukien. Kalusto ja henkilöstö löytyy meiltä omasta takaa.

Laajan yhteistyökumppaniverkostomme avulla pystymme tarvittaessa toteuttamaan kokonaisia stream-tapahtumia, mukaan lukien esituotannon, monikamerakuvauksen, jakelun ja tilan.

 

7. Valokuvaaja Tommi Kärkkäinen

Tommi Kärkkäinen, puh. 050 356 0844
email: tommi@tommikarkkainen.fi
www.tommikarkkainen.fi

Kalusto: Kyllä, tekniikka ja palvelu
Oma studio: Kyllä

Päätoimialana valokuvauspalvelut yrityksille. Myös pienet videotuotannot ja pienet, yhden kameran streamauspalvelut. Studio Lappeenrannassa.