Ota yhteyttä

Tontit ja toimitilat

Yrityksesi tarvitsee toimitilat. Joskus yritystoiminta onnistuu kotoa käsin, mutta joskus tarvitaan liiketilat. Yritys voi hankkia tarvittavat tilat ostamalla tai vuokraamalla. Omien liiketilojen omistaminen tuo yritykselle tiettyä turvallisuutta ja voi myös olla tuottoisa sijoitus. Toisaalta vuokraaminen mahdollistaa joustavamman päätöksenteon siltä varalta, että liiketilojen suhteen täytyy tehdä muutoksia. Vuokraaminen tarkoittaa myös, että käytössäsi on enemmän pääomaa varsinaiseen yritystoimintaan.

Vapaita tontteja ja toimitiloja Lappeenrannassa löytyy täältä.

Jos päätät vuokrata liiketilat, sinun täytyy ensin löytää yritykselle sopivat tilat. Pidä valintaa tehdessä mielessä seuraavat asiat:

  • Missä asiakkaasi ovat?
  • Mikä olisi paras mahdollinen sijainti yritykselle?
  • Millaiset ovat valitsemasi paikan julkisen liikenteen yhteydet?
  • Entä pysäköintitila?
  • Paljonko tilaa tarvitset ja millaisiin tarpeisiin? Missä kunnossa tilat ovat? Tarvitseeko tiloja remontoida ennen liiketoiminnan aloittamista? Jos aiot esimerkiksi perustaa ravintolan, sinun täytyy huomioida useita vaatimuksia tilojen valinnassa.

Kun olet löytänyt sopivat tilat, tee vuokranantajan kanssa vuokrasopimus, jossa sovitaan sopimuksen (ja sen kautta vuokrasuhteen) kesto. Vuokrasopimus voidaan tehdä määräajaksi tai olemaan voimassa toistaiseksi.

On keinoja pienentää liiketiloihin liittyviä kuluja. Voit esimerkiksi sopia vuokranantajan kanssa, että maksat sähköstä ja lämmityksestä kulutuksen mukaan. Joskus vuokrasopimukseen on mahdollista sisällyttää mm. siivouskuluja sekä kopiointikuluja ja muita toimisto- ja ylläpitokuluja.

Lue lisää toimitila-asioista Suomi.fi sivuilta täältä.