Ota yhteyttä

Minustako yrittäjä?​

Yrittäjyys voi lähteä monenlaisesta taustasta. Voi olla että yrittäjäksi ryhtyvä on hankkinut työn tai harrastustoiminnan kautta tietämystä ja osaamista palvelun tarjoamisesta tai tuotteen tekemisestä. Toisaalta voi olla, että tutkimuksen tai tuotekehityksen yhteydessä on keksitty uusi tuote, teknologia, palvelu tai toimintatapa jonka ympärille voi rakentaa liiketoimintaa. Yrittäjyyden lähtökohdat voivat siis olla hyvin erilaiset, mutta menestyvällä yrittäjällä on useasti toiminnassaan kyky kantaa riskejä ja rohkeutta viedä asioitaan eteenpäin. Sitkeys ja pitkäjänteisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia yrittäjällä. Henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten aloitteellisuus, luovuus ja itsenäisyys, eivät kuitenkaan automaattisesti tee kenestäkään menestyksekästä yrittäjää.

Yrittäjäominaisuuksille ei ole yhtä muottia. Tärkeää yrityksen perustamisvaiheessa on, että uskot itse ideaasi ja olet valmis työskentelemään tulosten saavuttamiseksi.

Erilaisia ominaisuuksia ja taitoja, joita yrittäjällä voi olla ovat joustavuus ja mukautuvuus, energisyys, viestintä- ja myyntitaidot ja -tahto, kyky sietää epävarmuutta ja päämäärätietoisuus. Sinun ei tarvitse osata ja tietää kaikkea – riittää, että olet hyvä valitsemallasi alalla. Voit myös ostaa asiantuntemusta muilta henkilöiltä, jotka toimivat vahvuusalueidesi ulkopuolella. Muista myös, että hyvä tiimi voi edesauttaa menestystä.

Voit testata omia yrittäjäominaisuuksiasi Yritys-Suomen yrittäjätestillä.