Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » 2ND STEP – yrittäjän tarina

2ND STEP – yrittäjän tarina

Olen luontoliikuntaan erikoistunut liikunnanohjaaja, lentoemäntänä työurani tehnyt ja perheen myötä lappeenrantalaistunut. Kun lasten kanssa vietettyjen vuosien jälkeen työnteko tuli jälleen ajankohtaiseksi, halusin valita itselleni arjen ja elämän lähempänä perhettäni.

Rakastamani työn tekeminen Lappeenrannasta käsin tuntui haasteelliselta ja siksi aloin kehittelemään itselleni paikkaa yritysmaailmassa. Mietin, kuinka voisin yhdistää aiemmista opinnoistani ja töistäni saamani rikkaudet, rakkauteni luontoon ja vaativasta asiakaspalvelusta saamani asiakaspalvelukokemuksen toimivaksi kokonaisuudeksi ja yritykseni johtolangaksi. Olen aina ollut intohimoinen kierrättäjä ja useamman vuoden ajan haaveillut omasta pienestä putiikista, jossa voisin toteuttaa arvojani ja luovuuttani ekologisella tavalla.

”Kun elää rehellisesti omannäköistään elämää,
on hyvät mahdollisuudet onnistua.”

Yrittäjyys on minulle ennestään vierasta eikä ole koskaan ollut todellinen tavoitteeni, mutta asiaa pohtiessani innostus siitä, että se toisi mukanaan paljon uutta ja myös haastetta elämääni, tuntui virkistävältä mahdollisuudelta toteuttaa itseäni ja ajatuksiani.

Liikeidea yhdistää liiketoimintoja uudella tavalla

Liikeideani on tarjota kiireisille ja arjen ruuhkauttamille ihmisille mahdollisuus laadukkaiden ja hyväkuntoisten tuotteiden kierrättämiseen vähällä vaivalla.

Haluan myös houkutella ihmisiä, jotka eivät koe perinteisiä kirpputoreja ja kierrätysmahdollisuuksia mielekkäiksi, innostumaan kestävän kehityksen suosimisesta. Laadukkaat tuotteet ja klassikot kestävät aikaa ja omalta osaltani haluan vähentää kertakäyttökulttuurin leviämistä. Kaunis esillepano ja henkilökohtainen, ihmistä kuunteleva palvelu voivat parhaimmillaan antaa asiakkaalle positiivisen ostokokemuksen ekologisen puolen lisäksi.

Yrittäjänä koen tekeväni sitä, mistä todella pidän. Saan toteuttaa omia arvojani niin ekologisuuden kuin perhettäni koskevien asioiden suhteen. Motivaatiota ei tarvitse etsiä, vaan se on läsnä kaikessa. Innostus ja ilo, niin tekemisessä kuin kohtaamisissakin, on ainutlaatuisia työssä, jonka on itse rakentanut. Itselleni vaikeinta yrittäjyydessä on tällä hetkellä yksin tekeminen. Vaikka se tuo oman vapautensa, niin vahva työyhteisön tuki (entinen ihana työpaikkani) on ollut monesti mielessä päätösten hetkellä. Alkumetreistä saakka olen tuntenut naisyrittäjistä samanlaista yhteisöllisyyttä, mitä työyhteisö tarjoaa. Hyvien asioiden jakaminen ja päätösten pohtiminen kuormittaa tällä hetkellä puolisoani. Hänen tukensa ja kannustuksensa onkin ollut korvaamatonta unelmani toteuttamisessa.

Yritysneuvonnasta tukea liikeidealle

Wirman palveluihin tutustuin selatessani Lappeenrannan mahdollisuuksia, liiketiloja ja aloittavan yrittäjän palveluja. Sainkin Wirmasta arvokasta tietoa, apua ja rohkaisua, myös tarpeellista haastamista ja kyseenalaistamista.  Näin omatkin ajatukset ja liikeidea hioutuivat kirkkaammiksi matkan varrella. Hienoa on ollut se, että apua saa tarvittaessa ja tieto siitä, että on jokin taho, josta voi kysyä mitä tahansa, koska tahansa.

Vauhdikkaan syksyn ja innostavan alun perusteella tilausta tällaiselle tuotteelle on ollut ja tarkoitukseni ja tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani lappeenrantalaisessa erikoiskaupan tarjonnassa.

Lyhyen yrittäjän urani perusteella en lähtisi neuvomaan ketään yrittäjäksi haaveilevaa, kannustan vain jokaista uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Tekemään sitä, mistä todella on kiinnostunut ja asioita, joiden eteen on valmis oppimaan uutta ja sietämään myös osaamattomuutta ja epävarmuutta. Palkinto onnistumisesta ja ilo tekemisestä on moninkertaista silloin, kun sen on itse rakentanut!

Lappeenranta on valinnut tien olla edelläkävijä kestävän kehityksen ja ekologisen ajattelun saralla ja profiloituu vahvasti vihreäksi kaupungiksi. Uskon, että yhdenkin ihmisen panos on tärkeä. Jokainen ihminen, joka innostuu putiikkini palveluista parantaa kokonaisuutta. Laukku laukulta, kenkä kengältä, vaate vaatteelta kohti vihreämpää Lappeenrantaa.

 

2ND STEP –yrittäjä, Katja Riivari

https://www.facebook.com/2ndstepsecondhand/