Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » DayForYou - kauneus ja hyvinvointipalvelut

Kokonaisvaltaista kauneudenhoitoa ja tanssikursseja

Energinen Tiina Kautonen ryhtyi yrittäjäksi viime vuonna perustamalla Lappeenrantaan DayForYou – kauneus- ja hyvinvointipalveluyrityksen ja siihen liittyvän Dibi Center -kauneushoitolan. Kaukaalla toritalossa sijaitseva yritys on ollut nyt pystyssä noin vuoden ja jo sinä aikana alkuperäinen liikeidea on laajentunut ja palveluvalikoima täydentynyt. Yritys tarjoaa kauneudenhoitopalveluita toimipisteessään sekä järjestää painonhallintaryhmiä, antaa ruokavalion hallinnan neuvontaa sekä tarjoaa liikuntapalveluita. Yrityksellä on myös Herbalife -edustus. 

- Vaikka tein pitkään palkkatöitä ravintola-alalla, kauneudenhoito- ja hyvinvointiala kiinnosti aina. Vasta aikuisiällä, ehkä vähän hetken mielijohteestakin,  päätin lähteä lukemaan alalle ja tässä sitä nyt ollaan. En lukemaan lähtiessäni ajatellut vielä yrittäjyyttä, vaan lähinnä sitä että olisi kiva lukea itselleen ammatti, Tiina toteaa hymyillen.

Opiskellessaan Saimaan ammattiopistossa kauneudenhoitoalan perustutkintoa Tiina tutustui yrittäjyyteen ”Kauneudenhoitoalan yrittäjyys ja yritystoiminta” -opintokokonaisuuden kautta. Kursseilla tehtiin myös liiketoimintasuunnitelma.

 - Hetken päästä työelämään palaamisen jälkeen päätin perustaa oman yrityksen. Siinä vaiheessa tuo liiketoimintasuunnitelma tuli tarpeen. Wirman yritysneuvoja Pirjo Kuuluvaisen luona kuitenkin huomasin, kuinka pieleen olin suunnitelman tehnyt, Tiina nauraa. – Pirjolta sain paljon apua ja sparrausta yrityksen perustamiseen. Hän opasti minua paljon myös rahoitukseen liittyvissä asioissa kuten Finnvera-asioinnissa. 

Wirmassa tuettiin myös palveluiden tuotteistamisessa. - Mietin jo yrityksen perustamisvaiheessa tarkasti sen, mitä yritykseni tulee tarjoamaan. Wirman neuvonnassa sekä muualla korostettiin paljon asiakassegmentointia. Näin päädyin rakentamaan kauneushoitolani palvelutarjonnan aikuisia naisia varten, joiden haasteet ovat vähän erilaiset kuin parikymppisellä, Tiina kertoo. 
- Lähitulevaisuudessa aion lähteä jatkokouluttautumaan, ja tässäkin asiassa aion kysyä neuvoa Wirmasta.

Yrittäjänä toimiminen on ollut Tiinasta mieluisaa.  Toiminnan vastuun mukana tuleva oma vapaus on Tiinalle tärkeää etenkin kun hän haluaa olla läsnä mahdollisimman paljon myös lastensa arjessa. Kauneushoitola on avoinna sopimuksen mukaan, ja näin Tiinalle jää aikaa myös hoitaa yrityksensä muita palveluita, kuten järjestää tanssikursseja ja hyvinvointiluentoja. 

- Yrittäjyydessä hyvää on muun muassa se, että siinä pääsee päättämään työajat itse. Toisaalta on muistettava myös se, että verkostojen hankkiminen ja verkottuminen ovat erittäin tärkeitä – yksin piipertämisestä ei ole hyötyä.