Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Didar Hosain toi intialaisen ruoan Skinnarilan kampukselle

Didar Hosain toi intialaisen ruoan Skinnarilan kampukselle

Lappeenrantalainen yrittäjä Didar Hosain tarjoaa aitoa intialaista ruokaa keskustan lisäksi nyt myös Skinnarilassa. Samalla hän purkaa Skinnarilan kampuksen remontista johtuvia ruokailujonoja. Intiasta kotoisin oleva Didar perusti intialaisen ravintolan Lappeenrannan keskustaan. Kuluvan vuoden syksyllä hän laajensi ravintolatoimintansa Skinnarilaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) pääaulaan.

Didar Hosain muutti Suomeen vuonna 2007 ja opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa IT-alaa. Ennen Lappeenrantaan muuttamista, hän ehti asua myös Espoossa. Lappeenrantaan hänet houkutteli Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelutarjonta. Pian hän huomasi, ettei Lappeenrannassa ollut intialaista ravintolaa ja päätti muuttaa asian.

Vauhtia Wirman palveluista

Ravintolan suunnitteluvaiheessa Didar otti yhteyttä Wirmaan toimitilojen osalta ja hänet ohjattiin Lappeenrannan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin, josta löytyi sopiva tila. Ravintolatoiminnan käynnistäminen ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, sillä kiinteistöä oli remontoitava ja englannin kielellä ei selvinnyt kaikkien vaadittavien sopimusten kanssa.

Wirman henkilöistä Sampo Vehviläinen auttoi yrittäjää Pietarista käsin, ja löysi mm. sopivan suunnittelijan. Antti Tuomaalan avulla yrittäjä löysi sidosryhmiä ja sai neuvoa liiketilojen sekä sopimusten solmimisen osalta. Didar palkkasi ystävänsä kokiksi ja avasi Indiana Curry –ravintolan Raatimiehenkadulle vuonna 2014. Keskustelu Wirman kanssa jatkuu mm. yritystoiminnan kehittämisen osalta. Didar arvostaa sitä, että Wirma on pitänyt yhteyttä häneen liiketoiminnan käynnistämisen jälkeen. Uusi popup-ravintola Skinnarilassa on ollut positiivinen kokemus niin yrittäjälle kuin lounasruokailijoille.

Yrittäjän tulevaisuudensuunnitelmat

”Lappeenranta voisi olla keskittymä Suomen ja Venäjän kaupankäynnille. Lappeenrannan naapurissa elää ”toinen Suomi” eli toiset viisi miljoonaa ihmistä.”

Didar näkee Lappeenrannassa liiketoiminnallista potentiaalia, mutta myös paljon riskejä. Yrittäjä aikoo kehittää yritystoimintaansa ravintolabisneksen lisäksi Venäjän suuntaan, jossa hän näkee paljon kaupallista potentiaalia. Vinkkinä uusille yrittäjille hän neuvoo, ettei kannata uskoa kaikkea markkinointia, mitä internetistä lukee. Alkavan yrittäjän innostus voi helposti viedä mukanaan.