Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Headnought Oy

Mobiilipelejä Lappeenrannasta

Tietotekniikkaa opiskellut Pauli Jutila keräsi opiskelukavereistaan porukan mobiilipelin kehittämiseen. Peli-idean lisäksi syntyi myös Headnought-yritys, jonka alkutaivalta Wirma Lappeenrannan SIF-hanke tuki.

Ensimmäinen idea mobiilipelille syntyi 2012, kun Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla (LUT) järjestettiin pelinkehitystapahtuma Finnish Game Jam. Pauli Jutila kehitti opiskelukavereidensa kanssa prototyypin mobiilipelistä, jossa helikopteri auttaa metsuria puunkaadossa. Se jäi elämään keskeneräisenä Sommerkopterina.

Askeleen eteenpäin peli otti kesällä 2013, kun Jutila kokosi 20 henkilön porukan tekemään pelidemoa LUTin ja Saimian pelinkehityskurssilla. Pelintekemisestä kiinnostuneita jäi jäljelle lopulta kolme - tulevan yrityksen ydintiimi. Myöhemmin mukaan lyöttäytyivät kuvataitelija Saku Hatakka ja pelimusiikin ammattilainen Jarno Sarkula. Yritys perustettiin, kun WoodChopper-peli sai positiivista palautetta ja rahaa pelinkehitykseen Aalto-yliopiston Appcampus-hankkeesta. 

Yrittäjyys kiinnostaa yhä useampaa opiskelijaa 

Ennen yrityksen perustamista Jutila osallistui Skinnarila Innovation Factoryn (SIF) tilaisuuksiin, joissa kerrottiin yritystoiminnasta. SIF on Wirma Lappeenrannan pyörittämä hanke, joka auttaa opiskelijoita perustamaan yrityksiä. 
- SIFin kautta sain tietää, että on olemassa starttiraha aloittavalle yritykselle. Se vaikutti voimakkaasti siihen, että yritys ylipäätään perustettiin, Jutila kertoo. 
SIFin tilaisuuksissa kerrotaan opiskelijoille muun muassa yrityksen rahoittamisesta, työntekijän palkkaamisesta, kirjanpidosta ja lakiasioista - teemoista, jotka ovat yrittäjyyden kannalta tärkeitä. 
- Tilaisuudet ovat kasvattaneet suosiotaan voimakkaasti - parhaimmillaan paikalla on ollut jopa 80 henkilöä, opiskelijayrittäjyyden asiantuntija Markus Siivola Wirma Lappeenrannasta kertoo. Kaikkiaan SIF-hankkeen aikana, vuodesta 2011, opiskelijat ovat perustaneet kolmisenkymmentä uutta yritystä Lappeenrantaan. 

Tila on elintärkeä yritykselle 

Headnought on sijoittautunut Skinnarilaan pelinkehitystilaan, jossa on tehokkaat laitteet ja ohjelmistot sekä modernit tilat. Tila on mahdollistanut Headnoughtin pelinkehityksen toden teolla. 

- Ennen tilaa ei ollut toimintaakaan. Pelintekemistä mietittiin pitkään, mutta se oli hankala organisoida ilman yhteistä tilaa, Jutila sanoo. 
Samassa tilassa toimii myös Seepia Games, vuotta vanhempi pelialan yritys, mistä on ollut hyötyä Headnoughtille. 
- Olemme silmät ja korvat auki seuranneet muiden tekemistä, Jutila toteaa. 

Neuvoja Headnought-yritys on saanut myös Wirma Lappeenrannan yritysasiantuntijalta Lauri Haikolta. Ulkopuolisen henkilön kanssa keskustelu on auttanut Jutilaa yrityksen kehittämisessä. 

Tällaista sparrauspalvelua Wirma tarjoaa kaikille, jotka harkitsevat yrittäjyyttä tai joilla on liikeidea. Yrittäjäkokelasta mentoroidaan pitkäjänteisesti ja henkilökohtaisesti ja kannustetaan yrittäjyyteen StartUpMill-palvelussa.