Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Karjalan Konepaja Oy

Rautaista osaamista rajan pinnasta

Karjalan Konepaja tuli Wirman asiakkaaksi suurteollisuuden edistämän pk-yritysten verkostoitumisen myötä jo elinkeinoyhtiö Selman aikana. Nykyisin Karjalan Konepaja on aktiivisesti mukana Wirman koordinoimassa Etelä-Karjalan metalliyritysten yhteismarkkinointiverkosto EKMETissä.
– Olemme käyttäneet Wirman palveluita yli kymmenen vuoden ajan. Olemme olleet mukana koulutuksissa, käyttäneet erilaisia yrityspalveluita ja osallistuneet Wirman kautta messutapahtumiin mm. Pietarissa sekä vuosittain Tampereella järjestettäville Pohjoismaiden suurimmille alihankintamessuille, toimitusjohtaja Simo Salminen kertoo. Kokemuksemme yhteistyöstä Wirman kanssa on ollut hyvä ja yhteistyö on sujunut mallikkaasti, Salminen lisää.

Luonnonkauniissa Parikkalan kunnassa sijaitseva Karjalan Konepaja on jo useampana vuonna listattu Asiakastiedon Suomen Vahvimpien Yritysten ja Kauppalehden Suomen Menestyjien joukkoon sekä saanut parhaimman AAA -luottoluokituksen. Karjalan Konepaja -konsernin toimitusjohtaja Simo Salminen on syystäkin ylpeä ammattitaitoisesta ja joustavasta 50 työntekijää käsittävästä henkilökunnastaan. Yrityksen kiistattomia valtteja ovat kilpailukykyisyys, hyvä projektiosaaminen, hyvä ammattimainen henkilökunta, hyvä laatu, kotimaisuus, nopeus, joustavuus ja toimitusvarmuus.

Karjalan Konepajalla on valikoimassaan monipuolisia terästuotteita ja -palveluja. Konsernin tuotteita ovat vaativat hitsatut teräsrakenteet kuten rakennusten teräsrungot, putki- ja kuljetinsillat, kuljettimet, kantavat teräsrakenteet, säiliöt, siilot, koneet ja laitteet. Konepajan kantava filosofia perustuu hyvään asiakaspalveluun ja projektiluontoisiin kokonaistoimituksiin. Projektitoimituksissa konepaja vastaa asiakkaan tarpeen mukaisesti koko hankkeesta suunnitteluineen, valmistuksineen, pintakäsittelyineen, erikoiskuljetuksineen ja asennuksineen. Lappeenrannassa Karjalan Konepajan valmistamia ja asentamia teräsrakenteita on mm. useassa kohteessa Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla, kauppaliikkeiden ja liikekeskuksien teräsrungoissa, UPM Kaukaan biodiesellaitoksella ja muissa UPM Oyj:n laitoksissa, satamassa, IsoKristiinassa, Kaukaan Voiman voimalaitoksella sekä Paroc Oy:n ja Finn-Sementti Oy:n tehtailla. 

Konepajan oma pistoraide sekä valtatie kuuden läheisyys mahdollistavat vaativat erikoiskuljetukset kotimaan lisäksi myös Venäjälle ja muualle maailmaan. Erikoiskuljetukset ovatkin arkipäivää Karjalan Konepaja Oy:n toiminnassa. Yritys on toimittanut mm. kuljetinsiltojen teräsrakenteita yli 400 tonnia rautateitse Venäjälle Arkangelin sellukombinaattiin. Karjalan Konepajan oma asennusosasto toimii joustavasti ja on asiakkaiden käytettävissä eri puolilla maata sekä myös ulkomailla. Karjalan Konepajalla on vientitoimituksia Pohjoismaihin, Venäjälle ja Viroon ja välillisiä vientitoimituksia myös muihin maihin.