Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Lämmitysratkaisuja asiakaslähtöisesti

Lämmitysratkaisuja asiakaslähtöisesti

Rau-Kem Oy:n liikeidea on juuri sitä, mitä moni kuluttaja kaipaa. Lappeenrantalaisyritykseltä saa nimittäin kuluja säästävän lämmitysratkaisun asiakaslähtöisesti ja yhden luukun periaatteella.

Rau-Kemin takana on kaksi alan konkaria, jotka kuuntelevat asiakkaan tarpeita herkällä korvalla. Sitten asiakkaan pulma ratkaistaan joko uusimalla, päivittämällä tai täydentämällä hänen lämmitysjärjestelmäänsä.

Yrityksen perustajat Pekka Rautio ja Kari Kemiläinen ovat panostaneet erityisesti yhteistyöyritysverkostoon, laadukkaisiin tuotteisiin  ̶  ja ennen muuta oivaan asenteeseen tehdä kauppaa.

”Suomessa myynti tapahtuu liian laiteperusteisesti. Meidän konsepti on olla asiakaslähtöinen ja tarjota asiakkaalle kustannustehokkaasti kaikki se energia-alan asiantuntemus, mitä meillä on”, sanoo Rautio.

Rau-Kem on myyntiyhtiö, joka edustaa ykkösluokan maa- ja ilma- sekä vesilämpöpumppuja, takkoja ja piippuja, ikkunoita ja ovia, kodinkalusteita ja vesi ja energiaporakaivoja. Asiakas saa halutessaan kaiken avaimet käteen -periaatteella. Myös laitteiden huolto ja rahoituspalvelut järjestyvät.

Tarvekartoitus ensin

”Lähdemme aina liikkeelle maksuttomalla tarvekartoituksella. Käynnillä tutkimme kohteen ja kerromme rehellisesti, mitä kaikkea asiakkaan on energiaratkaisuissaan huomioitava. Sitten mietimme yhdessä, millä eri vaihtoehdoilla asiakkaan tarpeet voidaan täyttää”, Rautio kertoo.

Maksuttomalla tarvekartoituskäynnillä miehet huomioivat myös asunnon iän, neliöt, asukasmäärän ja laskevat kiinteistön energiantarpeen. Voi olla niinkin, että asiakkaalle vain uusitaan lämmönjakolinjoja tai vaihdetaan patteritermostaatit.

”Lähdemme siitä, mikä on saneerattaessa järkevää, emmekä tuputa pelkästään vaikkapa maalämpöä. Ajatus on, että ensin lämmityksen jakojärjestelmä kuntoon ja sitten valitaan sopivin lämmitysmuoto”, sanoo Kemiläinen, joka vastaa myynnin lisäksi Rau-Kemin taloudesta.

Yrityksen kodinomaiset tilat sijaitsevat Lappeenrannan Myllymäessä. Tiloissa on kattavasti esillä tuotteita aina takoista, pumpuista, ikkunoihin ja keittiöön asti. Tämänhetkiset asiakkaat ovat pääasiassa olleet yli 50-vuotiaita kuluttajia ja korjausrakentajia.

Kokonaispalvelu – kaiken A ja O

”Myös ne ihmiset, jotka eivät osaa tai halua tehdä itse, saavat meiltä tieto-taitoa ja kaiken tarvittavan”, sanoo Rautio.

Nettikauppa on selvä kilpailija Rau-Kemillekin. Mutta miehet painottavat, että kuluttajien olisi hyvä miettiä sitä, että kun paikalliselta yritykseltä laitteita ja asennuksen ostaa, niin huoltorinki on samalla kunnossa.

Energiset yrittäjät ovat laajentamassa tuotevalikoimaansa jo piha- ja mökkituotteisiin eli laitureihin, paljuihin ja ylipäätään kesärakentamiseen. Rau-Kemin pihalle tulee kesätuotenäyttely.

Rau-Kemiltä löytyy osaamista myös aurinkokeräimien ja aurinkosähkön suunnittelusta ja asennuksesta.

”Aurinkopaneeleiden asentaminen onnistuu meiltä vaikka heti. Mutta suuri massa ei ole oikein vielä herännyt aurinkoenergiaan. Energiansäästöön liittyvät jutut, muun muassa aurinko- ja tuulivoima ovat kuitenkin kasvavia juttuja”, Rautio painottaa.

Verkostoitumista ja apuja

Rau-Kem perustettiin viime kesänä, ja se sai neuvoja kaupungin yrityspalveluilta Wirmalta. Miehet kokevat, että etenkin byrokratian kiemuroiden avaamisessa Wirman kokemuksesta oli suurta hyötyä. Wirman avulla heltisi starttirahankin.

”Wirman asiantuntija kommentoi meidän liiketoiminta- ja taloussuunnitelmaa kesälomaltaan. Kerrassaan upeaa palvelua”, kommentoi Kemiläinen.

Rau-Kem on myös valittu kasvuyrittäjyysohjelma Kasvu Openiin. Miesten mielestä he kaipaavat eritoten apua yrityksen markkinoinnissa ja pitsauksessa. Kasvu Openissa he saavatkin täsmäsparrausta kokeneilta bisnesasiantuntijoilta.

Rautio ja Kemiläinen ovat vahvasti kehityshaluisia. Päässä kuulemma raksuttaa koko ajan, miten bisnestä voisi kehittää vieläkin asiakaslähtöisemmäksi.

”Toiveena on 1 ̶ 3 vuoden aikana saada yritykselle myyntimies. Hän voisi aloittaa yhteistyön meidän kanssa vaikka toiminimellä. Tärkeintä, että hänellä on nälkä myydä ja kasvaa, jotta sopii joukkoon”, sanoo Rautio antaa pyynnöstä yrittämisestä haaveileville vielä vinkin:

”Hae tietoa sekä apua ja lähde yrittämään jalat maassa. Tämä on kova laji ja vaatii malttia, sitkeyttä ja hyvän suunnitelman. Myös perhesuhteet on hyvä olla kunnossa. Parhaimmillaan mitään parempaa ei toisaalta voi olla.”

www.raukem.fi