Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Lappeenrantalainen keksijä valloittaa maailmaa

Lappeenrantalainen keksijä valloittaa maailmaa

Joutsenosta kotoisin oleva Tommi Kasanen on innovatiivisia sääsuojia rakentavan KT-Shelter Oy:n toimitusjohtaja sekä yksi omistajista. Kasanen on intohimoinen keksijä, jonka suunnittelu ja yrittäjyys ovat vieneet mennessään. Nyt hän kiertääkin kansainvälisillä messuilla esittelemässä uutta innovatiivista tuotettaan. Matkustuspäiviä yrittäjälle tulee useita vuodessa, sillä ilman matkustamista tuotetta ei markkinoida. Suurin osa asiakkaiden kanssa käytävistä keskusteluista tapahtuu englanniksi, sillä kohdemarkkinat ovat kansainväliset.

Kasasta kiinnostivat kaupalliset aineet jo yläasteella, ja hän mainitsee tienneensä jo hyvän aikaa ryhtyvänsä yrittäjäksi. Yrittäjyys onkin ollut läsnä elämässä jo pidemmän ajan, sillä hänen molemmat vanhempansa toimivat myös yrittäjinä. Parhaita puolia yrittäjyydessä Kasasen mukaan on vapaus toteuttaa suunnitelmat nopeasti ja tehokkaasti. Yrittäjän arki onkin monesti hyvin erilainen palkkatyöhön verrattuna.

Kun Kasanen kolme vuotta sitten muutti Kuopiosta Lappeenrantaan, hän otti yhteyttä Wirman yritysneuvontaan ja sopi tapaamisen asiantuntijan kanssa. Hankintailmoitustarjoukset olivat tuolloin ajankohtaisia ja Wirman eri henkilöiden tuki tuli tarpeeseen. Tällä hetkellä yhteistyö Wirman kanssa jatkuu mm. tuotekehityksen parissa.

Kasasen perustama yritys, KT-Shelter Oy, valmistaa vahvarakenteisia liikuteltavia eli mobiileja sääsuojia. Suojat ovat KT-Shelter yrityksen omia innovaatioita, joiden tarina alkoi Suomen puolustusvoimille kehitettynä prototyyppinä vuonna 2013. Ilmavoimilla oli tarve nopeasti liikuteltavasta sääsuojasta helikopterikäyttöön. Suojia voidaan käyttää myös varastorakenteina sekä ihmisten suojaamisessa.

”Neljä merikonttia, 24 tuntia, 8 ihmistä ja 650m2 hallitilaa.”

Mobiilien sääsuojien selkeinä etuina ovat pystyttämisen helppous ja nopeus. Vaikka suojalla on korkeutta parhaimmillaan yli 10 metriä, tapahtuu pystytys täysin ilman raskasrakenteisia nostureita tai työntekijöitä vaarantavaa kiipeilyä. Sääsuojan pystytys konteista ja purku takaisin konttiin kestää vain 24 tuntia. Pystytys ei vaadi rakennuslupia, valettavia perustuksia tai piikkausta. Kevytrakenteinen suoja ei myöskään jätä jälkiä kohteeseen purkamisen jälkeen. Kotimaisen sääsuojan yhtenä etuna kylmässä ilmastossa toimiseen on suojan sisätilojen lämmitysmahdollisuus. Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti ja tarkoituksena onkin tarjota tulevaisuudessa täyden palvelun räätälöitävä sääsuoja kattavilla lisävarusteilla.

Tavoitteena kansainvälinen kasvu

”Tulevaisuus näyttää positiiviselta kansainvälisen kysynnän sekä saadun palautteen perusteella. Suomi on markkinana pieni maa, mutta suomalainen laatumielikuva luo tuotteelle uskottavuutta. Kansainvälistyminen on ollut alusta asti tavoitteena” Kasanen kertoo. Viime syksynä KT-Shelter oli vahvasti esillä suurilla kansainvälisillä messuilla Lontoossa. Näkyvyys palkittiin ja messut synnyttivät paljon uusia asiakaskontakteja sekä yhteistyötä.

Ideat, keksiminen ja uuden luominen ovat intohimoa synnyttävää tekemistä sarjayrittäjälle. Kasanen kertoo olevansa projektissa täysillä mukana, vaikka päässä hautuukin jo uusia ideoita. ”Olen propellipää, jolla on haasteita rakentaa terassia valmiiksi työn keskeytyessä jatkuvasti uuden keksimisen johdosta”, toteaa Kasanen pilke silmäkulmassa.