Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » LaserVoima

LaserVoimaa

Alexander Stepanov päätyi Suomeen rohkeuden, yhteensattumien ja hullujen päätösten kautta.  Aiemmin Venäjällä asunut Alexander oli työnantajansa toimesta PAP-FOR -messuilla, jossa hän törmäsi LUTin (Lappeenranta University of Technology) koulutustarjontaan. Ajankohta itsensä kehittämiseen oli otollinen ja monien sattumien summana hän aloitti opiskelut LUTin laserlaboratoriossa vuonna 2009. Uuden kotimaan myötä taakse jäivät myös työt mekaanisessa paperiteollisuudessa. Kuusi vuotta opiskelujen aloittamisen jälkeen kesäkuussa 2015 Alexander perusti yrityksen LaserVoima, joka tarjoaa laserleikkauspalveluita ja siihen liittyvää konsultointia yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Yritysidea sai alkunsa luontevasti yhdistelemällä aiempaa työkokemusta, koulutusta ja tutkimusta.

Laserleikkauksista ja –teknologioista voi tulla mieleen silmäleikkaukset, mutta LaserVoima on erikoistunut metallin, muovin ja puun työstämiseen. ”Yritykseni tarkan laserleikkauspalvelun avulla voin esimerkiksi auttaa taiteilijoita työstämään visiotaan pidemmälle, tarjota yrityksille muun muassa komponenttien leikkauspalveluita sekä tietysti konsultoida tarkkuutta vaativiin laserleikkaukseen liittyen”. Sovellusalueita on monia. ”Laserleikkaustekniikkaa voi käyttää myös niin arkiseen asiaan kun yksilöllisten joulukorttien ja niiden kuvioinnin tekemiseen.” hän kertoo. Helpoimmin työ saadaan alulle ja nopeimmin valmiiksi, jos asiakas tuo valmiit piirustukset ja materiaalinkin, mutta myös nämä järjestyvät, Alexander kertoo tarkemmin palvelustaan.

Idea yrityksen perustamisesta ei tullut yhtäkkiä, vaan polku on yrittäjän mukaan ollut pitkä. ”Olen ajatellut yrityksen perustamista aina, ehkä jopa koko elämäni. Ajatus siitä että voin olla riippumaton, vastata itsestäni ja omasta työstäni sekä vaikuttaa omaan hyvinvointiini tekemällä itselleni työtä vaikuttivat päätökseen. Lopullisesti ajatus kirkastui suunnitellessani LUTlta valmistumisen jälkeistä elämää ja totesin että haluan yrittää tätä nyt – enkä katua myöhemmin että en edes kokeillut. Pidin työstäni ja Lappeenrannassa asumisesta, joten yrittäjyys tuli luontevana vaihtoehtona.”

Yritystoimintaa suunnitellessaan Alexander pyrki hahmottamaan mahdolliset riskit ja minimoimaan ne, jotta toiminnan aloittaminen sujuisi mahdollisimman mutkattomasti. Perustamisvaiheessa hän sai paljon tukea ja neuvoja LUTilta, jonka tilojen ja teknologian avulla palvelua voidaan tarjota, mutta myös Wirman ja verotoimiston asiakaspalvelijoilta. ”Sain Wirmasta apua näkemään yrittäjyyden realistisesti. Omasta 

ideastaan näkee mielellään vain parhaat puolet, mutta yritysneuvojan opastuksella opin hahmottamaan koko yritystoiminnan”, hän kertoo naurahtaen. Yrityksen perustamista Suomeen Alexander ei kokenut vaikeaksi, mutta Wirmalta saatu tieto eri valintojen ja päätösten tueksi on ollut arvokasta.  ”Olisin löytänyt tietoa varmasti itsekin, mutta jos ei tarkalleen tiedä mitä asioita etsiä, tuhlaa aikaa asioihin, joihin esim. Wirman avulla saa vastaukset nopeasti ja helposti. Myös verotoimistossa minua palveltiin hyvin.”

Tuoreen yrittäjän mielestä Suomi tarjoaa hyvät mahdollisuudet yritystoiminnan aloittamiseen. ”Suomessa on hyvä infra, potentiaalisia asiakkaita, hyvinvointia… Kaikkea mitä tarvitaan yritystoiminnan synnyttämiseen. Joillakin voi olla haaveena ”American Dream” – miksei se yhtä hyvin voisi olla ”Finnish Dream”. Opiskelkaa ja työllistäkää itsenne! Yrityskenttää vahvistamalla voimme myös parantaa seudun elinkelpoisuutta.”