Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Majoitus- ja ratsastusbisnestä Taipalsaarella

Majoitus- ja ratsastusbisnestä Taipalsaarella

Saimaan kauniit rannat ovat otollinen paikka majoituspalveluita tarjoaville yrityksille. Osa majoitusyrityksistä tarjoaa myös ympärivuotisia juhlatiloja ja aktiviteetteja. Yksi tällainen yritys on Taipalsaaren Karhupirtit, jonka omistajana toimii Matti Karhu. Hän on koulutukseltaan luokanopettaja ja rakensi aikoinaan ensimmäisen Hietapirtin vuokrakäyttöön opettajana toimiessaan.

Vuonna 1994 hän perusti Taipalsaaren Karhupirtit Oy:n ja rakensi muutaman saarimökin toivoen uusia yritysasiakkaita Saimaan saaristoon. ”Olin aivan varma siitä, että tällaisella tuotteella on kysyntää. Pieleenhän se meni. Muistaakseni taisi olla korkeintaan pari asiakasryhmää kesässä.” Karhu toteaa. Hän ei kuitenkaan lannistunut, vaan laajensi toimintansa mantereelle rakentamalla Karhupirtin, jossa voi järjestää pieniä sekä suuria asiakastilaisuuksia. Tontille onkin siitä lähtien noussut uusia rakennuksia aina parin kolmen vuoden välein.

Karhupirteillä on tänä päivänä tasokkaat kokous- ja saunatilat jopa 70 hengelle. Perhejuhlia kuten häitä on pidetty yli sadalle hengelle.  Vihkiminen on joskus suoritettu aivan Karhupirttien rannassa Saimaan veden äärellä. Karhupirttien vieressä sijaitsee myös Päivölän Ratsutila, jonka ratsastusleireillä voi ratsastaa muun muassa islanninhevosilla. Molemmilla tiluksilla voidaan järjestää koulutus- ja virkistyspäiviä yrityksille, perhejuhlia, saunailtoja sekä muita tapahtumia kattavan pitopalvelun tukemana.

Hyötyjä kunnallisista elinkeinopalveluista

Karhu on toiminut kunnalliselämässä noin 24 vuotta, joten eri kuntien yhteiset elinkeinoyhtiöt ja vastaavat ovat tulleet tutuiksi. Viimeisimmät tapaamiset Wirman kanssa ovat hänen mielestään olleet hyödyllisiä: ”Paras kokemus on tältä vuodelta, kun olemme Wirman henkilöiden kanssa suunnitelleet erityisesti Päivölän Ratsutilan toiminnan tuloksen parantamista. Olemme pitäneet muutaman palaverin, joissa olemme saaneet valtavan paljon arvokasta tietoa uusien kotisivujen rakentamiseen ja näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa.

Positiiviset tulevaisuuden suunnitelmat

Kasvavan yritystoiminnan lisäksi Karhu toteaa yrittämisen olevan välillä aika raakaa. Tiloja vaativa yritystoiminta sitoo paljon pääomia. On aikoja, jolloin yrityksen likviditeetti on ollut tiukilla. Tällaisista tilanteista selviytyminen vei usein yöunia. Tyytyväisten asiakkaiden näkeminen ja heiltä saatu palaute onnistuneista tilaisuuksista kuitenkin palkitsee, ja antaa voimia jatkaa uusien tilaisuuksien järjestämiseen sekä suunnitteluun.

Karhu kertoo yrityksensä olevan juuri nyt eräänlaisella aallon jakajalla. ”Aiomme panostaa voimakkaasti markkinointiin ja uuden ammattihenkilön rekrytointiin. Itse aion lähivuosina siirtyä taka-alalle, kun saamme uuden henkilön vetämään Karhupirtin toimintaa.” Karhu toteaa.

Uusille yrittäjille sekä yrittäjiksi aikoville Karhulla on antaa kaksi vinkkiä: ”Muistakaa pitää sopiva puskurirahasto myös vaikeita aikoja varten, sillä valitettavasti niitä lähes poikkeuksetta tulee jokaiselle yritykselle. Mutta mikä tärkeintä, haasteita ei pidä pelätä!