Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Makton Media Channels

Makton markkinoi Etelä-Karjalaa venäläisille

Oletko selannut koskaan rajalla tai Kauppakeskus Galleriassa Terve -lehteä? Julkaisun taustalla toimii Viipurista Lappeenrantaan sijoittunut Makton Media Channels Oy.

Makton Media Channels Oy on viipurilaisen Aleksey Dolbnevin vuonna 2014 Lappeenrantaan perustama perheyritys. Alekseyn vaimo Olga ja poika Kirill työskentelevät myös yrityksessä, jolla on toimintaa Lappeenrannan lisäksi myös Helsingissä ja Viipurissa Venäjällä. Mainosalan yritys Makton Media Channels Oy tuottaa ja kehittää viestintäratkaisuja niin PK- kuin isoillekin yrityksille. Yritys julkaisee viikottaista Terve-lehteä, jossa on monipuolista tietoa Suomesta ja yritysten mainoksia Venäjän kielellä. Lehteä jaetaan Suomen ja Venäjän välisillä raja-asemilla, sekä Pietarissa, Viipurissa ja Lappeenrannassa. Terve-lehti tavoittaa laajan lukijakunnan erityisesti Venäjällä, jonne lehden jakelu on painottunut. Tämän lisäksi Maktonilla on ulkomainontaa.

– Yrittäminen Suomessa ja Venäjällä on hyvin samanlaista pieniä eroavaisuuksia lukuunottamatta. Kun löytää luotettavat yhteistyökumppanit, yrittäminen onnistuu missä tahansa, Aleksey kertoo. Alekseyn mukaan yritystoiminnan aloittaminen mainosalalla on aina hankalaa esim. hyvien yhteistyökumppaneiden löytymisen takia. Talouden taantuma tuo tällä hetkellä myös mainosalalle haasteita. Hyvien työntekijöiden löytäminen Suomessa ja Venäjällä on myös ollut ongelmallista.

Aleksey on tyytyväinen Wirmalta saamaansa palveluun. – Ilman Wirman palveluja yrityksen avaaminen Suomessa olisi ollut erittäin vaikeaa. Wirman asiantuntijat auttoivat monissa kysymyksissä yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyen, Aleksey sanoo kiitollisesti. Perustamisneuvonnan lisäksi Aleksey Dolbnev on osallistunut viime vuonna Wirman maahanmuuttajayrittäjille suunnattuun mentorointikoulutukseen. – Käännyimme Wirman puoleen, koska tiesimme sen olevan nopea ja helppo tapa lähteä laajentamaan bisnestämme Suomeen ja erityisesti Lappeenrantaan. Yrityksen avaaminen Suomeen Wirman avulla osoittautui helpoksi, ja kaikki palvelut olivat vieläpä ilmaisia, Aleksey kertoo.

– Wirma Lappeenranta on luotettava kumppani yrityksen avaamisen alkutaipaleella Suomessa, hän tiivistää.

Terve-lehteen voi tutustua tästä linkistä: http://tervelehti.fi/tietoja-lehdesta/