Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Saimaan palju ja lautta Oy

 

On kaunis keväinen päivä ja Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööri Teemu Virtanen on täydessä työn touhussa. Hän omistaa aktiviteettipalveluja tarjoavan yrityksen ja tällä kertaa valmisteilla on pinta-alaltaan noin 150 neliömetrin kokoinen saunalautta, jonka on tarkoitus täydentää yrittäjän palveluntarjontaa kesäkuusta alkaen.

- Aiemmin vuokrasin paljuja ja aktiviteetteja lähinnä harrastusmielessä mutta vähitellen siitä syntyi itselleni bisnes. Mietin edelleen jotain suurempaa ja idea saunalautasta kypsyi pikku hiljaa. Halusin palvelukokonaisuuden, jolla on näkyvyyttä ja se on toteutettavissa omilla resursseillani. Lisäksi kilpailutilanne antoi hyvin myöten, joten tässä sitä nyt ollaan, kertoo Virtanen.

Projektin seurauksena syntyi myös toinen yritys, Saimaan palju ja lautta Oy. Lautta on noin 3,5 metriä korkea ja sitä kuljettaa kaksi 50 hevosvoimaista perämoottoria.  Sähköä saadaan moottorin lisäksi myös aurinkopaneelilla ja neljän kuutiometrin septitankit keräävät jätevedet talteen ja varmistavat, että mitään ylimääräistä ei pääse Saimaaseen. Projektin sydän eli itse sauna tulee olemaan puulämmitteinen ja se hankitaan yhteistyössä Misalta.

- Pyrin hyödyntämään erilaisia yhteistyökuvioita, myös Ovelus -kattopaneelit ovat tulleet joutsenolaisen yrittäjän kautta. Tämä oli alun perin tarkoitukseni, että saisin yhteistyökumppaneita mukaan ja se on onnistunut hyvin. Olen myös keskustellut lautan tuomisesta erilaisiin tapahtumiin ja satamayhteistyöstä.

Tilaa lautalla on paljon ja se on optimoitu 12 seilaajalle. Siihen on helposti kytkettävissä erilaisia lisäpalveluja ja lautalla on esimerkiksi kokoustamismahdollisuus. Vaikka lautan rakentaminen on vielä kesken, ensimmäinen tilaus on jo tullut. Tyypillisimpiä asiakasryhmiä ovat erilaiset seurueet ja yritykset, mutta yhtenä tavoitteena on myös saada tästä satunnaisille kävijöille ja matkailijoille elämyksellinen tuote.

- Tällä hetkellä olen ajatellut vuokraavani lauttaa yrityksille sekä seurueille fifty-sixty periaatteella mutta minulla on pohdinnassa yleinen lähtö, johon pääsisi mukaan kuka tahansa tiettyinä aikoina vuorokaudessa. Tutustumaan ja saunomaan pääsisi siis kätevästi eikä tarvitsisi vuokrata koko lauttaa kerralla, Virtanen hahmottelee.

Keskustelun edetessä herää ajatus siitä, että mikä sai hänet jättämään hyväpalkkaiset insinöörityöt ja ryhtymään elämys- ja matkailualan yrittäjäksi?

- Palkkatöistä oli toki vaikea hypätä yrittäjäksi mutta itselleni tuli siihen töiden puolesta mahdollisuus ja mietin että sen on oltava nyt tai ei koskaan. Alana tämä sopii itselleni erinomaisesti, sillä tämä tällaista on hyvän mielen hommaa. Asiakkaat ovat yleensä jo valmiiksi hyvällä tuulella ja heillä on hauskaa, enkä ole vielä koskaan onnistunut pilaamaan sitä. Hauskanpito tarttuu ja itsellenikin tulee hyvä fiilis, Virtanen nauraa.

 

Teksti ja kuva: Jose Piironen