Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Thaimaalainen Pitopalvelu Sam Phi Nong Oy

Eksoottisia makuelämyksiä thaimaalaisesta pitopalvelusta

Thaimaalaisen pitopalvelun juuret juontavat syvälle Lappeenrannan historiaan. Yrityksen toinen omistaja, kipparina työskentelevä Jani Kettunen, tutustui alaan auttelemalla nuorena poikana äitiään tämän lappeenrantalaisessa pitopalveluyrityksessä. Toinen omistaja, Tomi Miettinen, pyörittää leipätyönään huoltoasemaa Lappeenrannassa. Miesten thaimaalaiset puolisot ovat osoittautuneet loistaviksi ruuanlaittajiksi ja juhlien järjestäjiksi. Kaikesta tästä syntyi ajatus yrityksen perustamisesta ja thaimaalaisten herkkujen tarjoamisesta muillekin. Thaimaalainen pitopalvelu Sam Phi Nong Oy perustettiin kesällä 2014. Yrityksessä oli alun perin mukana kolme perhettä ja Sam Phi Nong tarkoittaa kolmea sisarusta.

Tärkeimpänä syynä yrityksen perustamiselle oli työllistää thaimaalaiset puolisot, joille työpaikan löytäminen Suomessa on osoittautunut haasteelliseksi. Nyt puolisot saavat keskittyä suomen kielen opiskeluun ja tekemään työtä, josta pitävät. Erillisiä toimitiloja yrityksellä ei tällä hetkellä ole, joten ruuat valmistetaan joko kotona tai juhlapaikalla. - Tilausmäärät ovat olleet vielä pieniä. Haluaisimme pystyttää ruokateltan satamaan kesäksi, mutta toistaiseksi paikkoja on ollut hankala saada. 

Kettusen mukaan Miettisen yrittäjätaustasta on ollut etua yritystä perustettaessa. Kehittämistä on kuitenkin hidastanut molempien omistajien leipätyö, kun pitopalvelun pyörittämiseen ei pystytä keskittymään kokopäiväisesti. – Mikäli yritys olisi perheiden ainoa tulonlähde, siihen panostettaisiin enemmän. Rauhallisesti olemme lähteneet liikenteeseen ja katsellaan onko kysyntää. Meillä ei ole kiinteitä toimitiloja, joten riskitkään eivät ole isoja, summaa Kettunen. 

Yrityksen perustamisessa ei Kettusen mukaan ole tullut vastaan suurempia yllätyksiä. Perheiden yrittäjätaustat auttoivat ymmärtämään perusasioita. - Sain sukulaiselta vinkkiä kaupungin yrityspalvelusta, etsin Wirman yhteystiedot netistä ja otin yhteyttä. Kävimme Wirmassa yritysneuvontaa tekevien Pirjon, Helenan ja Pasin juttusilla ja saimme vahvistusta omaan näkemykseen liikeideasta. Tuntuu, että asiat sujuivat nopeammin kun meille kerrottiin mitä ja missä järjestyksessä niitä tulee selvittää ja hoitaa. Valmiin tehtävälistan kanssa oli myös helppo toimia. Vaikeitakin kysymyksiä tuli vastaan, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Melko kivuttomasti perustettiin yritys, listaa Kettunen.

Yrityksen suurimpana haasteena on tunnettuus. Yritys markkinoi palveluitaan kotisivuillaan, Facebookissa ja lehti-ilmoituksilla. Kettusen mukaan puskaradio on hyvä tiedonkulkuväline, mutta ottaa aikansa ennen kuin tulokset näkyvät. Myös yhteistyö jonkin toisen ravintolayrittäjän kanssa voisi olla ratkaisu yrityksen näkyvyyden lisäämiseen, pohtii Kettunen. – Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vain pieni osa lappeenrantalaisista on kuullut meistä. 

Kettunen kertoo, että yrityksen kotisivut avattiin yrityksen perustamisen alkuvaiheessa, mutta ne kaipaavat vielä päivitystä. - Wirmasta olemme saaneet apuja myös sosiaalisen median hyödyntämisestä markkinoinnissa. Yhteistyö Wirman kanssa on sujunut hyvin. Apuja saatiin alkuvaiheessa enkä olettanutkaan valmista reseptiä siihen, miten kahden vuoden päästä ollaan miljonäärejä, naureskelee Kettunen. Suosittelen käyttämään Wirman palveluita, apua omalle liikeidealle saa varmasti, sanoo Kettunen.

Kuvan lähde: Thaimaalainen Pitopalvelu Sam Phi Nong Oy:n Facebook -sivu