Ota yhteyttä

Etusivu » Palvelut » Yritystarinat » Yrittäjäkolmikko käy raskaiden koneiden kimppuun

Yrittäjäkolmikko käy raskaiden koneiden kimppuun

Lappeenrantaan perustettiin uusi maanrakennus- ja maatalouskoneiden korjaamo – Lappeenrannan Työkonehuolto Oy. Liiketoiminnasta vastaa yrityksen perustanut kolmikko Tomi Mikonsaari, Olli Kuukka ja Harri Pentti. Ammattitaidosta ei tule pulaa, sillä perustajajäsenet omaavat yhteensä 35 vuoden kokemuksen raskaan kaluston korjaukseen.

Lentokentäntiellä hyvien kulkuyhteyksien varrella toimiva Lappeenrannan Työkonehuolto on vuonna 2016 perustettu raskaan sarjan korjaamo. Suuri huoltohalli mahdollistaa monipuoliset huoltotyöt, mutta sen lisäksi korjaamo on erikoistunut töihin asiakkaan työmaakohteissa. Tähän tarkoitukseen on hankittu kattavasti varusteltu huoltoauto.

Ennen osakeyhtiön perustamista, yrittäjyys oli yrittäjien puheissa jo useamman vuoden ajan. – Ollin kanssa oli ollut puhetta jo monta vuotta, että jotain tällaista pitäisi tehdä, mutta vasta kevät-talvella 2016 toiminta laitettiin käyntiin. Tämän jälkeen pyysimme Harria liittymään mukaan, Tomi kertoo.Lappeenrannan Työkonehuolto Oy

Polku yrittäjyyteen

Yrittäjyys on ollut kaikkien kolmen työelämässä läsnä jo ennen Työkonehuoltoa. Tomi kertoo tehneensä lumiurakointia ja muita asennustöitä toiminimen kautta. Harri on ollut mukana autojen jälkivarusteluyrityksessä ja Ollin perheessä on ollut yritystoimintaa. Yrittäjäelämän edut ja haasteet eivät tulleet näin ollen yllätyksenä kolmikolle.

Paras puoli oman yrityksen pyörittämisessä on yrittäjän vapaus toimia parhaaksi näkemällään tavalla, kolmikko toteaa. Yrittäjyyden suoman vapauden lisäksi vastaan tulevat myös uudet haasteet. Suurimpina haasteina yrittäjät mainitsevat suuren määrän päämiehiä sekä konemerkkejä, jotka vaativat jatkuvaa tietotaidon ylläpitoa koulutusten ja kurssien muodossa. Lisäksi aikataulutus asettaa omat positiiviset haasteensa, sillä asiakkaita on paljon ja halu palvella kaikkia välittömästi on suuri.

Yritysneuvonnasta konkreettista hyötyä

Yrittäjät löysivät Wirman palvelut hakukoneiden kautta etsiessään tietoa yritystoiminnasta. He korostavat yritysneuvojalta saadun yrityssparrauksen tulleen tarpeeseen. Liiketoiminta- ja taloussuunnitelman teko heti yrittäjäuran alussa nostivat toiminnan realiteetit esiin. Lisäksi yhteydet mm. lakiasianpalveluihin löytyivät nopeasti ja siten tarvittavat sopimukset saatiin jouhevasti kasaan.

Vinkkinä yrittäjiksi aikoville ja uusille yrittäjille kolmikko suosittelee yhteydenottoa Wirman yritysneuvontaan. – Heidän kanssaan tulevat realiteetit sekä muut yrityksen toimintaan liittyvät asiat käytyä heti aluksi läpi yrityssparrauksen muodossa, Tomi kertoo.

Tulevaisuuden suunta mielessä jatkuvasti

Tällä hetkellä Työkonehuollon yritystoiminta koostuu pääasiassa maanrakennus- ja maatalouskoneiden huollosta, korjauksesta sekä varaosista. Lisäksi henkilönostinten huolto, korjaus ja varaosat kuuluvat työnkuvaan. Täysin varusteltu huoltoauto varmistaa ketterän pääsyn asiakkaan luokse.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on luonnollisesti kasvattaa liiketoimintaa. Vahvuutenaan yrittäjät kokevat erilaiset osaamisalueensa, jotka mahdollistavat monipuolisemman ja laaja-alaisemman yritystoiminnan. Tulevaisuuden suunta on selkeä – liiketoiminnan kasvattaminen kannattavasti, kolmikko toteaa.

Lue lisää: www.koneetkuntoon.fi