Контакты

Home » Blogs

Romutuspalkkio auton hankinnasta liikennepalveluiden hankintaan?

Romutuspalkkio auton hankinnasta liikennepalveluiden hankintaan?

Markus Lankinen pohtii blogikirjoituksessaan romutuspalkkion mahdollisuuksia sekä Etelä-Karjalan autokantaa. Etelä-Karjalassa ajetaan vanhemmilla autoilla kuin pääkaupunkiseudulla, vaikka asukaslukuun suhteutettuna autoja on enemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Voisiko romutuspalkkiota hyödyntää tarpeen mukaan hankittuihin kuljetuspalveluihin tai eko-tehokkaisiin lähipalveluihin?

Silmäillen

Silmäillen

Kirjoittaja: Helena Laitinen

Minä silmäilen. Avaan aamulla älypuhelimeni, silmäilen äkkiä sähköpostit, uutiset, Twitterin ja Facen. Avaan joitakin satunnaisia linkkejä – videoita ja tekstejä - ja silmäilen ne läpi muodostaen nopeasti käsitykseni kulloisestakin kokonaisuudesta.

Sormi nenässä vai jalka kaasulla?

Sormi nenässä vai jalka kaasulla?

Kirjoittaja: Lauri Haiko

Oletko koskaan odottanut liikennevaloissa valon vaihtumista vihreäksi ja tuskastunut kun valo vihdoin vaihtuu, niin edellä olevassa autossa ei tapahdu ensin mitään. Sitten alkaa kuski heilua kuin tuuliviiri hakiessaan ykkösvaihdetta päälle päästäkseen liikkeelle. Lopputuloksena valoista ehtii korkeintaan pari muuta vanhoilla vihreillä tuon etanalähtijän lisäksi.

Yhteistyötä yli rajojen

Yhteistyötä yli rajojen

Kirjoittaja Johanna Väyrynen

Vuosi on alkanut hyvillä mielin, sillä työ yritysten kanssa on innostavaa ja se kantaa pitkälle. Matkailuneuvonnan siirryttyä kaupungille viime vuoden alusta, keskitymme toiminnassamme yrityksen perustajien ja toimivien yritysten neuvontaan sekä liiketoimintaympäristön kehittämiseen. Viime vuosien luvut osoittavat, että työmme painopiste on jakautunut tasaisesti aloittavien ja toimivien yritysten neuvontatyöhön. Alueemme elinvoimaisuuden luo yritykset ja lisäksi tänne sijoittuneet uudet yritykset. Olemme myös huomanneet että toimivien yritysten uudet liikeideat on nopeampi ja riskittömämpi kaupallistaa verrattuna puhtaalta pöydältä aloittaviin yrityksiin.

Loska muuttuu lumeksi

Loska muuttuu lumeksi

Kirjoittanut Mikko Ojapelto

Eikö olekin mukavaa, kun loskakeli muuttuu pakkastalven lumiseksi maisemaksi? Näin tapahtui toissaviikolla Helsingin Messukeskuksessa Slush 2015 tapahtumassa, jossa Loska muuttui taas kerran lumen valoksi maailman startup-yrittäjille.  Ympäri maailmaa 300 sijoittajaa tulivat tapaamaan tulevaisuuden tekijöitä. Kahden päivän aikana Messukeskuksessa tapahtuman menoa ja meininkiä ihmetteli yli 10 000 ihmistä. Slush on iso tapahtuma ja siihen yrittäjän kannattaa osallistua paikanpäällä tai netin välityksellä.

Jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Kirjoittanut Markus Lankinen

Pariisin ilmastokokoukseen on noin kuukausi aikaa.[1] Julkisissa puheenvuoroissa on havaittavissa entistä painokkaampia kannanottoja todellisten muutosten välttämättömyydestä ja nopeasti toimeenpantavien ratkaisujen edistämisestä. Moni Pariisin kokoukseen valmistautuva delegaatio ymmärtää, että tässä vaiheessa on haettava tehokkain yhdistelmä päästöjen vähentämiseksi ja väistämättä tulevien sopeutustarpeiden rahoittamiseksi.

Maailmanlaajuinen kesäflunssa – pahimmasta päästä

Maailmanlaajuinen kesäflunssa – pahimmasta päästä

Kirjoittanut Markus Lankinen

Maapallolla on kuumetta, julistaa Andrew Winston kesälukemistooni tänä vuonna kuuluvassa ”The Big Pivot”-kirjassa. Ilmaston lämpenemistä on vaikeaa hahmottaa, puhumattakaan sen vaikutuksista jokaisen elämään. Winston vertaa olotilaa ihmisen flunssaan: Jo yhden asteen lämmönnousu tekee olon surkeaksi ja tekee mieli käpertyä sängyn pohjalle.

Tarvitaanko kunnallisia elinkeinopalveluita - wirmalaisen näkökulma

Tarvitaanko kunnallisia elinkeinopalveluita - wirmalaisen näkökulma

Kirjoittanut Kimmo Kuikka

Aina aika ajoin nousee esille näkemyksiä, että kuntien tuottamat palvelut yrityksille ovat turhia, ja että palveluita tarjoavat kunnalliset elinkeinoyhtiöt tuhlaavat yhteisiä verovaroja. Myös Lappeenrannan seudulla kaikista kriittisimmät arvostelijat ovat vaatineet Wirma Lappeenranta Oy:n lakkauttamista.