Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuisto

Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuisto on multimodaalinen logistiikkakeskus joka sijaitsee Lappeenrannassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lappeenrannan keskustaan ja lentokentälle on matkaa reilut 10 kilometriä. Tule luomaan kestäviä menestystarinoita Lappeenrantaan!

Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuistossa on tilaa monipuoliselle yritystoiminnalle

Yritys- ja Logistiikkapuisto tarjoaa valmiin, toimivan infrastruktuurin, jolloin yritykset pystyvät keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa. Vartioidulla alueella on lähes 30 varastohallia, lisäksi vuokraamme kenttätilaa mm. raaka-aineiden ja polttoaineiden varastointiin sekä nykyaikaisia toimistotiloja yrityksille. 

Kattava tie- ja rautatieverkosto sekä yhteys Saimaan syväväylälle mahdollistavat monipuoliset logistiikkaratkaisut suurillekin tavaraerille. Alueen lähiympäristöön on sijoittunut useita kaupallisia toimijoita ja palveluntarjoajia.

Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuisto on kooltaan noin 60 hehtaaria. Alueella toimii Mustolan rahtisatama sekä useita tuotanto-, logistiikka- ja varastointipalveluita tuottavia yrityksiä.
 


Miksi Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuisto?

Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuiston missio on tarjota kestävän kehityksen mukainen ja turvallinen toimintaympäristö yritysten sijoittumiseen ja kasvuun hyvien logististen yhteyksien varrella.  Alla hyviä syitä sijoittua Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuistoon:

Sijainti 
 • Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuiston sijainti mahdollistaa maantie-, rautatie- ja vesikuljetusten joustavan yhdistämisen kuljetuksiin joka puolelle Suomea ja merisatamien kautta maailmalle. Lappeenrannan lentokentälle on matkaa noin 10 kilometriä.

Valmis infra
 • Tarjoamme yrityksille tontteja vesi- ja viemäriliittymillä sekä tarvittavan tie- ja rautatieverkoston.
 • Ylläpidämme ja rakennamme infraa huolehtimalla tiestöstä, raiteista, valaistuksesta, viemäröinnistä, ympäristöstä ja alueen turvallisuudesta vastaamaan alueella toimivien yritysten tarpeita.
Turvallisuus
 • Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuiston alue on aidattu ja vartioitu. Satama-alueella noudatetaan satamajärjestystä ja toiminta on ympäristöluvan alaista.

Tontit ja toimitilat monipuoliseen yritystoimintaan
 • Asemakaavoitus ja maankäytöllinen kokonaissuunnittelu mahdollistaa alueen laajenemisen ja kehittämisen yritysten sijoittumiselle Mustolaan.

 • Teemme lupaprosesseista mahdollisimman helppoja ja nopeita. Tarjoamme myös modernia toimistotilaa yritysten käyttöön.

Ratkaisukeskeinen toimintatapa
 • Kehitämme aluetta läheisessä yhteistyössä yritysten kanssa ja  huomioimme toiminnan tarpeet. Näin tuemme Mustolassa toimivien ja sinne sijoittuvien yritysten menestystä. 

 • Mahdollistamme yrityksille keskittymisen omaan ydinliiketoimintaansa kuten kustannustehokkaiden logistiikkapalveluiden tarjontaan ja tuotantotoimintaan.

Koulutetun työvoiman saatavuus
 • Osaavan työvoiman saatavuus on hyvä niin kaupallisille kuin teknisillekin aloille.

 • Etelä-Karjalan alueella monipuolista koulusta tarjoavat mm. LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattiopisto Sampo.

Tuemme vihreää siirtymää ja autamme alueen yrityksiä hiilijalanjäljen pienentämisessä   
 • Lappeenrannan kaupungin ja Mustolan Yritys- ja Logistiikkapuiston tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2030. 
 • Lappeenrannan kaupungin energianeuvojat auttavat oikeiden ratkaisujen löytämisessä yhteistyössä Motivan ja Business Finlandin kanssa mm. sähköistymiseen, vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöön sekä energia- ja materiaalitehokkuutteen. 
 • Autamme alueen yrityksiä hiilijalanjäljen pienentämisessä tukemalla ympäristöystävällisiä valintoja  koko arvoketjun osalta.
 • Edistämme kestävän kehityksen mukaista tavaraliikennettä sekä rautatie- ja sisävesiliikenteen käyttömahdollisuuksia.

Kysy lisää:
Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalvelut
www.wirma.fi
Puh. 05 616 3400
sijoitu@lappeenranta.fi

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.