Asuntojen potentiaali näkyviin

Riikka Tuuliainen siirtyi palkkatöistä yrittäjäksi vuoden 2022 aikana. Liikeidea syntyi perustuen omiin kokemuksiin remontoinnin ja asuntosijoittamisen maailmassa. Nyt Riikka tarjoaa yrityksensä RT-Kodit kautta palvelua asunnon potentiaalin ja tilojen käyttömahdollisuuksien parempaan esilletuontiin.

Riikka Tuuliainen pohti palkkatöissä ollessaan yrittäjyyttä vaihtoehtona, ja päätyikin perustamaan yrityksen auttaakseen asunnon myyjiä tuomaan esiin asunnon koko potentiaalin.

- Palkkatöissä ollessani alkoi kyteä ajatus tekemisen vapaudesta ja oman työnteon tahdin määräämisestä. 30 vuotta täytettyäni oli hyvä hetki miettiä mitä haluaisin työelämässäni seuraavaksi tehdä. Asuntosijoittaminen ja asuntojen remontointi ovat viime vuosina tulleet tutuiksi ja sitä myötä oman yrityksen perustaminen samojen aiheiden ympärille kiinnosti yhä enenevissä määrin, Riikka kertoo.

Asuntosijoittamisen ja remontoinnin kautta Riikka oli huomannut, että Etelä-Karjalan alueella olisi tarvetta palvelulle, jossa asuntojen potentiaali tuodaan esiin.

- Pohdin palvelua, joka itsessään tuottaa lisäarvoa asiakkaalle. Ymmärsin myös, että uuden palvelumallin kysyntä on luotava tarjonnan avulla. On kuitenkin hienoa päästä tekemään töitä omien mielenkiinnon kohteiden parissa, kuten niin moni muukin yrittäjä varmasti ajattelee.

Ajansäästöä myyjille, vuokraajille – tai vain järjestystä kaipaaville

Monesti asunnon potentiaali ja tilojen käyttömahdollisuudet jäävät liian tavaramäärän katveeseen tai ovat vuosien asumisen myötä hieman hämärän peitossa. Riikka ja RT Kodit tarjoavat palveluitaan juuri tähän – asunnon potentiaalin ja tilojen käyttömahdollisuuksien parempaan esilletuontiin.

- Yritykseni tarjoaa tällä hetkellä palveluita asunnon myyjille, vuokraajille tai ihan vain kodin järjestystä kaipaaville. Laitan asunnon edustavaan kuntoon, joka voi tarkoittaa kaikkea siivouksesta järjestelyyn ja raivaukseen. Kun asunto on viihtyisä ja houkutteleva, tuo se asiakkaalleni mahdollisuuden parempaan kauppahintaan ja lyhyempään myyntiaikaan. Niihin usein asunnonmyyjä kuitenkin pyrkii.

RT Kodit -yrityksen palvelut kattavat toki myös vuokra-asuntojen muuttosiivouksen hoidon, kuin asunnon tyhjennyksen asukkaan lähdettyä.

- Varmasti ajan myötä palvelut tarkentuvat asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Avainasemassa on kuitenkin asiakkaan ajansäästö ja mahdollinen lisäarvon luominen.

Konkreettisia neuvoja ja ohjausta

Wirma on osa valtakunnallista Uusyrityskeskus -verkostoa, ja hoitaa alueellisesti ”Ideanappi” -palvelua. Sen kautta Riikka ensimmäisen kerran oli yhteydessä Wirmaan – vaikka ei vielä tiennyt Wirmasta mitään.

- Wirma ilmestyi matkalleni jo ennen yritykseni perustamista. Olin kirjoittanut yritysideani Uusyrityskeskuksen ideanappi-verkkopalveluun ja sain palautetta ja ohjeita idean jalostamiseen Wirman asiantuntijalta. Vielä tällöin ajatus yrittäjyydestä oli pohdinnan tasolla, joten konkreettiset toimintaohjeet olivat tärkeitä.

Yrityksen perustamisen jälkeen toiminnan aloittamisen haasteet konkretisoituivat ja Riikka pohti uudelleen mistä voisi saada vetoapua. Lähipiirissä ei ollut juurikaan ole yrittäjiä, joten vertaistuesta ei ollut avuksi.

- Otin yhteyttä Wirmaan ja sain juuri omiin tarpeisiini sopivan asiantuntijan aikaa käytettäväkseni. Mielestäni on todella arvokasta, että toiminnan alkutaipaleella on tarjolla ohjausta ja neuvontaa. Ja taas niitä konkreettisia neuvoja. Ei puolivillaista pohdintaa, vaan reilua ja tsemppaavaa puhetta.  

Näkyvyyttä lisää

Kuten moni muukin yrittäjä, Riikka antaa palautetta Lappeenrannan kaupungin ja Wirman yrityspalveluiden näkyvyydestä.

-  Toivoisin, että yrityspalvelunne näkyisivät enemmän. Vaikka näkyvyyteen ei varmasti kiinnitä huomiota, ennen kuin palvelulle on tarvetta, luulen että yrittäjille tai aloitteleville sellaisille esillä olo on tärkeää. Palveluita varmasti tarvitaan, mutta niistä ei olla tietoisia.

Varsinaiseen palveluun Riikka on tyytyväinen.
- Palvelu on kuitenkin priimaa ja siinä ei tällä kokemuksella ole moitteen sanaa.

***

Tutustu palveluun täällä: Etusivu - RT-kodit

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.