DataNorppa – kotimaisia tuotteita ekologisesti ja asiakaslähtöisesti

Asiakaslähtöisyys, kotimaisuus ja ekologisuus ovat DataNorpan arvoja. Uudenlaiseen ajatteluun uskova ja koko ajan toimintaansa kehittävä perheyritys valmistaa muun muassa sisustustuotteita ja asiakkaiden yksilöllisten toiveiden mukaan räätälöityjä tilaustöitä 3D-tulostuksella ja laserleikkauksella.

DataNorppa on melko uusi yritys: sen perusti Kai Kortelainen vuonna 2018. Toiminimiyritys muutettiin v. 2021 osakeyhtiöksi ja nyt yritystä pyörittää pariskunta Kai ja Päivi Kortelainen.
 

- Kai on aina ollut kiinnostunut tekniikasta, uuden kehittelystä ja käsillä tekemisestä, Päivi Kortelainen kertoo.

- Hän on metallialan artesaani ja tietotekniikkainsinööri, joten yritystoiminta lähti liikkeelle halusta yhdistää luovaa suunnitteluosaamista, käytännön toteutusta ja erilaisten tekniikoiden yhdistämistä ja hyödyntämistä.

3D-tulostusta ja lasertekniikkaa

Toiminta lähti liikkeelle 3D- tulostamisesta Kortelaisen oman hyväntekeväisyysharrastuksen kautta, johon hän tarvitsi yksilöllisiä ratkaisuja. Lisäksi jo heti alkuvaiheessa ekologiset näkökohdat olivat tärkeitä.

- 3D- tulosteista valtaosa valmistetaan biopohjaisesta ja biohajoavasta PLA- muovista, Kortelainen kertoo. Valmistustekniikka on ympäristöystävällinen, sillä hukkaa ei tuotannossa synny.

Toiminta laajeni pian lasertekniikkaan, ja nyt yritys tekee myös kotimaisesta koivuvanerista laserleikattuja tuotteita.

- Käytämme ainoastaan laadukasta koivuvaneria, joka on elintarvikekelpoinen ja soveltuu lasten lelujenkin valmistukseen.

DataNorpan omaan valikoimaan kuuluu tällä hetkellä muun muassa käsityötarvikkeet ja sisustukseen liittyvät tuotteet. Laserleikkaus- ja 3D- tulostuspalvelut, jotka vastaavat asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin, ovat kasvattaneet osuuttaan yrityksen toiminnassa.

- Laitekanta ja osaaminen mahdollistaa monenlaisten materiaalien työstämisen. DataNorpan vahvuutena on asiakaslähtöiset ratkaisut ja koko paketin tarjoaminen suunnittelusta valmiiden tuotteiden toteutukseen.

Yritys toimii noin 20 jälleenmyyjän kautta, mutta syksyllä uudet toimitilat Uus-Lavolan Porokadulla mahdollistavat myös myymälän avaamisen tuotantotilojen yhteyteen, eli DataNorpan toiminta laajenee verkkokaupasta ja jälleenmyyjistä myös omaan myymälään. Kortelainen on tyytyväinen kaupungilta saamansa palveluun toiminnan alkuvaiheessa lupapalveluiden osalta ja ripeään toimintaan yrityspalveluissa.

Kuvateksti: DataNorpan vanerituotteille on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Avainlippu- merkki

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.