Lappeenrannan työkonehuolto

Paikallisia markkinoita perustusaikoinaan ravistellut Lappeenrannan Työkonehuolto on 7 vuoden aikana kasvanut merkittävästi, ja ansainnut Kauppalehden Kasvaja-sertifikaatin.

Lappeenrannan Työkonehuolto Oy:n kolme yrittäjäkaverusta (kuvassa vasemmalta oikealle) Harri Pentti, Olli Kuukka ja Tomi Mikonsaari perustivat yhdessä koneiden huoltoyrityksen. Yrityksen ensimmäinen toimipiste sijaitsi lentokentäntiellä, mutta nykyään toimipisteen löytää opintieltä, jossa toimi myös ennen Lappeenrannan kaupungin vanha keskuskorjaamo.

 

Kasvaja-sertifikaatti näytillä 

Yrityksen perustamisesta on nyt (v.2023) kulunut 7 vuotta, ja siitä kun yrityksen perustaminen järisytti paikallista markkinaa. 7 vuoden aikana yritys on kehittynyt mallikkaasti ja ansainnut myös kasvullaan Kauppalehden Kasvaja-sertifikaatin (2022). Kasvaja-sertifikaatti on dynaaminen ja näkyvä todiste kasvusta, ja sen voi saada yritys, joka on kolmen viimeisen vuoden ajan selvästi kasvattanut liiketoimintaansa. Sertifikaatin ansaitseminen on tuonut yrittäjille hymyä huulille ja todistuksen siitä, että jotain merkittävää on tehty oikein. 

Tuttu ala ja tutut työkaverit

Kaikille kolmelle yrittäjälle ala on ollut tuttu jo lapsesta asti, ja mielenkiinto koneisiin on säilynyt myös aikuisiälle asti. Harri ja Tomi tapasivat vuonna 2014 vastaavanlaisen alan yrityksessä työkollegoina. Kun taas Ollin, Tomi oli tuntenut entisen työantajan kaverina, ja näin tutustuneet toisiinsa yhteisillä työreissuilla. Kaikki kolme olivat siis ennen yrityksen perustamista jollain tavalla jo tuttuja keskenään. Kun ajatus yrityksen perustamisesta syntyi, kolmikko tapasi keskenään ja loppu onkin historiaa. Ajatus siitä, että "perustetaan oma yritys, jossa tehdään asioita eri tavalla kuin muut alan yritykset", oli vahva kolmikkoa yhdistävä tekijä. Kauaa ei mennytkään, kun kolmikko aloitti oman yrityksen perustamistoimet. 

 

Yrityksen ensi askeleet ja kehittyminen

Yrityksen perustamistoimet aloitettiin tammikuussa 2016, kun yrittäjät ottivat yhteyttä Wirmaan. Wirmaan tullessaan he olivat heti saaneet tarvittavaa apua ja yhdessä yritysasiantuntijan kanssa edettiin sujuvasti eteenpäin yrityksen perustamistoimissa. Kolmikko muistelee, että asiakirjojen kanssa oli jopa mennyt niin sujuvasti, että niihin ei tarvinnut tehdä lainkaan muutoksia, vaan ne menivät ensimmäisellä kerralla läpi. Asiantuntijan motivoiva apu sekä turva toi lisäpotkua yrityksen perustamiseen, ja tästä kolmikko on edelleen kiitollinen.

Kun yritys saatiin onnistuneesti pystyyn heinäkuussa 2016, yrittäjät olivat alussa jonkin tovin pelkästään kolmestaan. Alussa oli hiljaista (mikä on tavallista uunituoreille yrityksille), mutta jo noin puolen vuoden kuluttua perustamisesta toiminta alkoi pikkuhiljaa vilkastua. Meni noin vuosi ja ensimmäinen työntekijä saatiin palkattua. Nykyään henkilöstöön kuuluukin yhteensä 11 työntekijää (mukaan lukien yrittäjät itse). Koska yritys on kuitenkin mallikkaasti kasvanut, kasvu on tuonut mukanaan tarvetta uusille työntekijöille, esimerkiksi asentajapuolelle. 

Huoltoon tulee myös paljon moottoripyöriä.

 

Vankalla ammattitaidolla tuotettua paikallista palvelua

"Hoidamme vankalla ammattitaidolla maanrakennus- ja maatalouskoneiden, henkilönostimien sekä kurottajien huollot ja korjaukset alusta loppuun. Käytössämme on myös useampia hyvin varusteltuja huoltoautoja, joilla pääsemme korjausta odottavan kohteen luo saattamaan kone nopeasti takaisin tuottavaan työhön."  - Koneetkuntoon.fi 

Yrityksen toiminta-alue käsittää koko Etelä- ja Itä-Suomen, mutta halli sijaitsee Lappeenrannan Kesämäessä. Sijainniltaan yrityksen paikka on hyvä, kun sinne pääsee myös isoilla autoilla kulkemaan. Hallilta on myös hyvät yhteydet esimerkiksi paikallisiin varaosaliikkeisiin, joka helpottaa työntekoa, kun pääsee tarvittaessa ostamaan tarvittavia varaosia läheltä. Käytössä on myös huoltoautoja, joilla he pääsevät asiakkaan tarpeen mukaan korjausta odottavan kohteen luo. Palvelu kulkee siis myös asiakkaan luo, eikä asiakkaan tarvitse välttämättä aina itse saapua hallille. 

Asiakaspalvelussa Lappeenrannan Työkonehuolto pitää joustavuutta sekä asiakaslähtöisyyttä tärkeinä yrityksen arvoina. Yrittäjät kertovat, että kun asiakkaan kanssa sovitaan töistä, töiden aikataulu toteutetaan mahdollisuuksien mukaan asiakkaan aikataulua ja tarpeita kuunnellen. 

 

Ota muistiin Konepäivät-tapahtuma

Lappeenrannan Työkonehuollon jo perinteeksi muodostunut Konepäivät-tapahtuma on tuonut yhteen alasta kiinnostuneita ihmisiä sekä yrityksiä. Tapahtuma on toiminut hieman kuin avoimien ovien päivinä, jolloin tapahtuman aikana on ollut nähtävillä erilaisia maahantuojien koneita. Koneiden lisäksi kävijöille on ollut samalla tarjolla pientä purtavaa sekä juotavaa. Myymälässä on ollut kahvitarjoilua ja hallin puolella taas paistettu makkaraa. Tapahtumasta onkin tullut jo kunnon perinne, jota aiotaan edelleen jatkaa. Ajankohta tapahtumalle on jokaisen vuoden alkukevät, viime vuonna tapahtuma pidettiin  17.3. 

 

Voit tutustua Lappeenrannan Työkonehuollon palveluihin ja yritykseen vierailemalla heidän sosiaalisen median kanavoilla: 

Nettisivut

Facebook

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.