Lento Consulting auttaa kasvamaan

Caro Pohjolan kipinä yrittäjyyteen syntyi täysin vahingossa. Nyt Caron luotsaama Lento Consulting on jo yli kahden vuoden ajan auttanut yrityksiä kasvamaan.

Caro Pohjolan kipinä yrittäjyyteen syntyi täysin vahingossa. Aloittaessaan opinnot LUT-yliopistolla vuonna 2014 hän huomasi ilmoitustaululla mainoksen, missä kerrottiin Tracy Lippin saapuvan kampukselle puhumaan. Mielenkiintoisen tilaisuuden ja maailmanlaajuisesti kuuluisan puhujan oli kampukselle houkutellut LUTES, eli yliopiston opiskelijoiden muodostama yrittäjyysmyönteinen yhteisö. Pian tilaisuuden jälkeen Caro löysi itsensä LUTESin hallituksesta, puhujatapahtumien järjestäjänä sekä yliopiston yrityshautomon vetäjänä.

Matka jatkui eteenpäin vuonna 2016 LUTESin yrityshautomoon osallistuneen konenäkö- ja tekoäly-yrityksen, Finnos Oy:n palkkalistoilla tiiviin hautomoyhteistyön jälkeen. - Oma roolini Finnoksella oli varsin pieni, mutta olihan se upeaa saada elää startup-maailman tuhkimotarinaa eturivistä! Caro kertoo. Finnoksen liikevaihto nousi jo ensimmäisellä tilikaudella seitsennumeroiseksi ja matka jatkui valtakunnallisen Kasvu Open -kilpailun startup -sarjan voittajaksi 2018.

Samana vuonna Caron matka jatkui yrittäjäksi.  - Verkostostani nousi esiin erittäin potentiaalinen liikeidea valmistavaan teollisuuteen, ja idealle etsittiin liiketoiminnan ammattilaista. Innostuin ottamaan kutsun vastaan ja perustimme idean ympärille nykyisen yritykseni, Lento Consulting Oy:n, Caro kertoo.

Lento Consulting kehitti ammattitaitoisen tiimin sekä Business Finlandin rahoituksen turvin monipuolista sovellusta teollisuuden prototyyppiprojektien hallintaan. - Kun sovelluksen ensimmäinen versio oli vihdoin valmis ja pääsimme aloittamaan myymisen, alkoi mediasta kantautua huolestuttavia uutisia uudesta viruksesta, Koronasta. Yhtäkkiä koko valmistava teollisuus veti investoinnit ja prototyyppiprojektit jäihin, ja meidän liiketoimintamme suli totaalisesti yhdessä yössä, Caro muistelee.

Uuden äärellä

Kun pahin koronajärkytys hellitti, oli aika miettiä toimintaa uudelleen. Aiempien vuosien ja monialaisen kokemuksen myötä kautta löytyikin osa-alue joka tuntui luontevalta – kehitysprojektien hankkeistaminen. - Kehitysprojektien elinkaari sieltä alkuinnostuksesta rahoitukseen, projektijohtamiseen ja jatkosuunnitelmiin oli tullut todella tutuksi, joten lähdin tarjoamaan kertynyttä hankeosaamistani aluksi tutuille yrityksille.

Lento Consulting on nyt jo yli kahden vuoden ajan auttanut yrityksiä kasvamaan ja saamaan ELY:n ja Business Finlandin rahoituksia kehitysprojekteilleen, sekä tarvittaessa auttanut myös hankkeiden toteuttamisessa. - Asiakkaiden kanssa on saanut tehdä mielenkiintoisia projekteja laidasta laitaan, kuten esim. digitalisaation hyödyntämistä liiketoiminnassa, myynnin ja markkinoinnin automaatiota, tuote- ja palvelumuotoilua, erilaisia kartoituksia sekä kansainvälistämistä, Caro kertoo.

Wirma yrityspalvelut matkalla mukana

Wirma oli ensimmäinen sidosryhmä, joka tuli vastaan, kun Caro aloitti LUTESilla.  
- Opiskeluaikanani Wirma auttoi meitä tapahtumien järjestämisessä ja opiskelijoiden sparraamisessa. Myöhemmin ollessani mukana paikallisen yrittäjäjärjestön toiminnassa teimme paljon yhteistyötä kaikkien paikallisten yrittäjyyteen liittyvien sidosryhmien kanssa.

Wirman asiantuntijat ovat tulleet tutuksi vuosien varrella. - Vielä nykyäänkin käyn säännöllisesti Wirman asiantuntijan sparrauksessa kehittämässä omaa liiketoimintaani. En usko, että olisin nykyisessä asemassani liiketoiminnan asiantuntijana ja muiden yritysten hankeapuna ilman Wirmaa.

https://www.lentoconsulting.fi/

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.