Polar Barks Finland Oy

Kaikki alkoi siitä, kun Polar Barks Finland Oy:n toimitusjohtaja Alexandra Rissanen hankki oman samojedin koiranpennun. Koiranpennun myötä lemmikkitarvikealan tarjonta ja sen puutteellisuus tulivat hyvin tutuksi. Yrittäjähenkisenä liiketalouden opiskelijana, Alexandra sai idean oman koiratarvikebrändin perustamisesta.

Ideaa jalostettaessa Alexandra pohti kysymystä tuotteiden valmistusmaasta, sillä lemmikkitarvikkeet valmistetaan usein kustannusten alhaisuuden vuoksi Aasiassa.  Euroopan ulkopuolisen tuotannon kohdalla yrittäjiä mietityttivät eettisyys- ja ekologisuusasiat. Päätös toimia alusta asti omien arvojen mukaisesti sekä valmistaa tuotteet Suomessa syntyi kun Alexandra keskusteli Wirman yhteistyötahon Business Millin Kaisa Vainikan kanssa. Markkinoilta näytti myös puuttuvan Suomessa valmistetut design koiratarvikkeet. Ideana oli tuoda koiratarvikkeisiin ajatonta ja hillittyä muotoilua, joka sopii pohjoismaiseen sisustukseen.

Lopulliseksi ideaksi muotoutui kotimaisia ja ympäristöystävällisiä design koiratarvikkeita valmistava yritys, Polar Barks Finland Oy.

Kotimaista ja eettistä myös koiranomistajille

Polar Barks tarjoaa design-koiratarvikkeita, jotka sopivat hyvin pelkistettyyn pohjoismaiseen sisustukseen. Polar Barks haluaa erottua kilpailijoistaan tarjoamalla koiranomistajille aidosti kotimaisia, pitkäikäisiä ja ajattoman kauniita tuotteita, jotka ovat samaan aikaan eettisiä ja ympäristöystävällisiä. Yrityksen materiaali- ja valmistajavalinnat tukevat suomalaista työtä. Tarkoin valitut valmistajat jakavat toiminnassaan Polar Barksin kanssa samat arvot.

Ekologisuus onkin huomioitu tuotesuunnittelussa tuotteen koko elinkaaren ajalta ja lisäksi myös muussa yrityksen toiminnassa. Polar Barks haluaa toimia läpinäkyvästi ja siksi mm. verkkokaupan vastuullisuussivulla kerrotaan avoimesti materiaalien alkuperästä ja koostumuksesta sekä tuotteiden valmistajista. 

Tällä hetkellä Polar Barksin verkkokaupasta löytyy mm. vuolukivestä valmistettuja koirankuppeja, kierrätysmuovipulloista valmistettuja koiranpetejä ja kestäviä heijastavia koiranhuiveja. Tuotteet ovat saatavilla myös jälleenmyyntiin. Polar Barks on alkanut valmistamaan sisustukseen liittyvien tuotteiden lisäksi myös koiran ulkoilutarvikkeita. Valikoima kasvaa jatkuvasti ja jo tänä vuonna on tarkoituksena lanseerata uusi ulkoilutarvike. Pian on tulossa myös uusi koiran hoitoon liittyvä tuote.

-  Tähtäämme voimakkaaseen kasvuun ja olemme avoimia uusille kumppanuuksille. Etsimme jälleenmyyjiä, sijoittajia ja muita yhteistyökumppaneita mahdollistamaan unelmaamme tuoda kotimaiset koiratarvikkeet myös maailmankartalle, perustajakolmikko kertoo.

Tänä vuonna (2022) Polar Barks oli paikan päällä mukana Naantalin Asuntomessuilla, jossa tavoitettiin monta sisustuksesta kiinnostunutta koiranomistajaa. Polar Barksin koiranpetejä ja -kuppeja on voinut bongata myös asuntomessukohteista.

Perustajia Lappeenrannasta Milanoon

Alexandra Rissanen, yrityksen toimitusjohtaja ja yksi perustajista, on valmistunut markkinoinnin tradenomiksi LAB-ammattikorkeakoulusta Lappeenrannasta. Alexandralla oli jo ennen Polar Barksin perustamista monipuolista kokemusta yrityksen taloushallinnosta ja markkinoinnista. 

Yksi yrityksen perustajista ja Aspenin “kummitäti” Olga Pylsy on ollut Polar Barksissa mukana siitä lähtien, kun Alexandra kertoi hänelle yritysideastaan. Olga oli jo ennen Polar Barksia mukana ylläpitämässä Aspenin Instagram-tiliä, minkä takia oli luontevaa, että Olga on mukana Polar Barksin somemarkkinoinnin suunnittelussa. Tällä hetkellä Olga opiskelee lääketiedettä Milanossa ja tekee töitä Polar Barksin markkinointivastaavana.

Niina Koivu, Polar Barksin tuotepäällikkö, muotoilija ja yksi perustajista, tuli mukaan perustamaan yritystä kun Polar Barksin tuotteelle etsittiin suunnittelijaa. Niina opiskeli muotoilijaksi LAB-ammattikorkeakoulun muotoiluinstituutissa, Lahdessa ja sai koulun verkostojen kautta tietää mielenkiintoisesta koiratarvikkeen muotoiluprojektista. Puoli vuotta projektin alusta, Polar Barksin perustajakolmikko oli kasassa. Niinalla on taustalla on myös liiketalouden tradenomitutkinto, mikä antaa hyvät valmiudet myös tuotepäällikön rooliin.

Vuodesta 2022 lähtien Polar Barksilla on työskennellyt myös harjoittelijoita erilaisissa muotoilun, markkinoinnin ja myynnin tehtävissä.

Lue lisää:  polarbarks.com

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.