Teemu Perälästä tuli yritysoston kautta MV-Kiinteistöhuollon uusi omistaja

Reilu vuosi sitten lappeenrantalainen Teemu Perälä oli tienhaarassa: jatkaako maansiirtotöissä vai tehdä harppaus uuteen ja ryhtyä yrittäjäksi

Hän päätyi jälkimmäiseen ja osti vuoden 2022 syksyllä kiinteistönhoitofirman. Päätös ei ollut hetken mielijohde, vaan Perälä oli ollut ostamassaan yrityksessä puoli vuotta töissä: opettelemassa ja tutkimassa, kuinka yritys toimii.

- Tunsin edellisen yrittäjän, Markus Valkeapään, ja järjestely oli helppo, Perälä sanoo.

- Sain hyvän kuvan siitä, missä kunnossa yritys oli ja mitkä ovat sen avaintoiminnot ja -arvot. Lisäksi veljeni oli ollut Markuksella töissä kahdeksan vuotta, joten sain todellakin ensikäden tietoa kaikesta.

Vaikka MV-Kiinteistöhuolto on Perälän ensimmäinen oma yritys, ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä oli kypsynyt takaraivossa jo jonkin aikaa. Hän koki eteensä tulleen tilaisuuden suurena mahdollisuutena. Nyt, puolen vuoden yrittäjyysrupeaman jälkeen, kaikki entiset asiakkaat ovat pysyneet ja pari uuttakin on saatu: yritys pyörii täydellä teholla. Perälä on hyvin tyytyväinen ratkaisuunsa.

Apua Wirmasta

Vaikka välit entiseen omistajaan olivat mutkattomat, Perälä päätti hakea apua yrityksen perustamisasioihin kaupungin yrityspalveluista, Wirmasta. Sieltä hän sai apua paitsi paperisotaan, myös muihin asioihin.

- Jos Wirmassa ei tiedetty vastausta johonkin asiaan, sieltä neuvottiin heti polku eteenpäin, Perälä sanoo.

- Wirmalla on hyvä verkosto eri alan asiantuntijoita, minut esimerkiksi ohjattiin rahoitus- ja juridiikkaneuvojan luo ja sain asiat nopeasti kuntoon, sillä palvelu oli hyvää.

Perälä halusi myös heti alkuvaiheessa palkata tilitoimiston, sillä hänen mielestään on järkevää antaa ammattilaisten tehdä sellaiset asiat, joihin häneltä kuluisi paljon aikaa ja jotka veisivät huomiota pois itse työn tekemiseltä.

- Kävin läpi paikallisia tilitoimistoja ja neuvottelujen jälkeen valitsin tilitoimisto Ekomia Oy:n kumppaniksi, yrittäjä kertoo.

- Yksi syy valintaan oli se, että he vastasivat heti tiedusteluun, mitä kaikki toimistot eivät tehneet.

Tilitoimisto on Perälälle paitsi raha-asioiden hoitaja myös sparraaja.

- Ihan esimerkkinä: kun toinen autoni vaurioitui lunastuskuntoon, Ekomian Marko Peltonen auttoi asian selvittelyssä ja säästi minulta paljon aikaa ja vaivaa, Perälä kertoo.

Tilitoimisto kulkee vierellä

Marko Peltonen Ekomiasta kertoo, että yhteistyö Teemun kanssa on sujunut alusta saakka erittäin mutkattomasti ja sujuvasti.

- Koen, että minusta on ollut erityisesti apua Netvisorin käytön tukena alkuvaiheessa, hän sanoo.

- Olemme molemmat sitä mieltä, että olemme onnistuneet hyödyntämään ohjelmistoa tehokkaasti Teemun yrityksen tarpeisiin.

Ekomia tarjoaa Perälän yritykselle jatkuvana palveluna kirjanpitoa ja palkanlaskentaa ja tarvittaessa muita talouden tukipalveluita yksittäisen pöytäkirjan laadinnasta aina yritysjärjestelyiden toteuttamiseen asti.

Kun asiakas on olemassa olevan yrityksen uusi omistaja, on asiakassuhde omalaisensa.

- Tärkeää oli saada niin sanottu lentävä lähtö, Peltonen nauraa.

- Kun tapahtumia ja toimintaa tulee liiketoimintakaupan mukana reilusti kerralla, on tilanne vähän samanlainen kuin jos asiakas tulisi meille toisesta tilitoimistosta.

MV-Kiinteistöhuolto on Teemu Perälä Oy:n aputoiminimi ja yrityksen markkinointinimi

 

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.