Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Ajankohtaista » Lähes 300 yksinyrittäjää on hakenut Lappeenrannan kaupungilta korona-avustusta – Noin tuhat yritystä voi vielä saada tukea

Lähes 300 yksinyrittäjää on hakenut Lappeenrannan kaupungilta korona-avustusta – Noin tuhat yritystä voi vielä saada tukea

 

Valtioneuvosto myönsi huhtikuussa kunnille 250 miljoonan euron suuruisen avustuspaketin yksinyrittäjien tukemiseksi.
Lappeenrannan kaupunki alkoi ottaa vastaan ja myöntää avustuksia Lappeenrantaan rekisteröityneille yksinyrittäjille 17.4.2020. Noin kolmen viikon aikana yksinyrittäjien toiminta-avustushakemuksia on saapunut kaupungin Wirma yrityspalveluille 298 kappaletta. Avustus on maksettu jo 181 yritykselle.

Hakemukset ovat täyttäneet hyvin avustuksen myöntämisen ehdot, kertoo Wirma yrityspalveluiden yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi.

− 22 avustushakemusta on hylätty lähinnä sen vuoksi, että hakija ei ole ollut yksinyrittäjä, myynti ei ole heikentynyt merkittävästi tai yrityksellä ei ole katsottu olevan edellytyksiä kannattavaan liiketoimintaan.

Viisi hakijaa on perunut anomuksen, koska yrityksen kotipaikka on muussa kunnassa. Hakemuksia odotettiin tulevan alkuun jopa enemmän, mutta Pihlajaniemi uskoo, että yrittäjät odottavat todennäköisesti vielä tarkempia tietoja koronan vaikutuksista toimintaansa.

− Yrittäjät varmasti odottavat huhtikuun myynnin varmistumista ja hakevat avustusta nyt toukokuun aikana.

Korona-avustuksen myöntämisen ehtona on muun muassa yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 16.3.2020 jälkeen. Merkittävänä heikentymisenä voidaan pitää sitä, että myyntituotot ovat laskeneet 30 % tai enemmän.

Avustuksen hakijan tulee olla lisäksi päätoiminen yrittäjä, jolloin ei tule olla muuta palkkatuloa työsuhteesta. Eläketulot eivät vaikuta yrittäjän päätoimisuuteen eivätkä ole este tuen myöntämiselle, jos muut ehdot täyttyvät.

Ehtona on myös, että yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan koronatilanteen jälkeen. Kaikki avustuksen myöntämisen edellytykset, ohjeet hakemiseen sekä linkki sähköiseen hakemukseen löytyvät Wirman verkkosivustolla osoitteesta https://www.wirma.fi/korona-apu/yksinyrittajan-tuki
 

Korona-avustusta voi hakea vielä yli tuhat yritystä

Korona-avustusta riittää Lappeenrannassa yhteensä noin 1300 yritykselle. Tämä on noin 62% YTJ rekisterissä Lappeenrantaan vuonna 2018 rekisteröidyistä yksinyrittäjistä. Tällä hetkellä korona-avustusta voi hakea Lappeenrannassa vielä noin tuhat yritystä.

Yrittäjäkohtaisen kertakorvauksen määrä on 2000 euroa ja sitä voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 16.3.–31.8.2020. Viimeinen korona-avustuksen hakupäivä on 30.9.2020.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Käsittelyn etenemisestä lähetetään hakijalle sähköpostiviestejä ja hakijalta pyydetään tarvittaessa lisätietoja.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi, Wirma yrityspalvelut
p. 044 052 3056, eeva.pihlajaniemi(a)lappeenranta.fi

Yksinyrittäjille suunnatun tuen haku Lappeenrannassa: https://www.wirma.fi/korona-apu/yksinyrittajan-tuki

Työ- ja elinkeinoministeriön infosivu yksinyrittäjille: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Infoa yrittäjille koronatilanteeseen liittyen: https://www.wirma.fi/korona-apu