Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Ajankohtaista » Lappeenrannan yrityspalveluyksikkö Wirma on saanut laatusertifikaatin

Wirmalle laatusertifikaatti
 

Lappeenrannan kaupungin yrityspalveluyksikkö Wirmalle on myönnetty Kiwa-Inspecta laatusertifikaatti. Sertifikaatin on myöntänyt Inspecta Sertifiointi Oy. Laatusertifikaatti on voimassa alkuvuoteen 2021 asti. 

Laatusertifioinnin edellytyksiin kuuluu se, että uusyritysneuvonnan kautta perustetut yritykset ovat keskimääräistä kestävämpiä ja kannattavampia. Laatua mitataan myös asiakastyytyväisyyskyselyillä. 

Wirmalle sertifikaatti on osoitus siitä, että palvelua on pystytty parantamaan ja kehittämään oikeaan suuntaan esimerkiksi tarkan asiakasseurantajärjestelmän avulla, kertoo yrityspalvelujen johtaja Mikko Ojapelto

- Tämä on hieno asia koko yrityspalvelutiimillemme. Olemme nyt 29. uusyrityskeskus Suomessa ja ylpeitä siitä. 

Uusyrityskeskusten laatuvaatimukset korkeat 

Wirma liittyi Suomen Uusyrityskeskukset ry:hyn (SUK) vuoden 2016 alussa. SUK on vuonna 1989 perustettu yksityisen ja julkisen sektorin yhteistoimintajärjestö, jonka asiantuntijajäsenet tarjoavat maksutonta perusneuvontaa yrityksille. 

Uusyrityskeskusten laatuvaatimukset ovat korkeat, sillä ne edellyttävät muun muassa sitä, että niiden kautta perustetuista yrityksistä toimii kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia. Laatuvaatimukset edellyttävät myös, että uusyrityskeskusten asiakastyytyväisyys asteikolla 1-5 on vähintään 4,0. 

Laatusertifioitu toiminta keskittyy aloittaviin yrityksiin. Sen tarkoituksena onkin antaa uudelle yrittäjälle parhaat mahdolliset eväät yritystoiminnan aloittamiseen ja edistämiseen. Käytännössä esimerkiksi Wirman edustaja käy yhdessä yritysasiakkaan kanssa läpi asiantuntijatarpeen ja tekee päätöksen asiantuntijalle menemisestä yhdessä asiakkaan kanssa. Asiantuntijaverkoston jäsenet ovat sitoutuneet antamaan maksutonta neuvontaa noin 45 minuutin ajan aloittavalle yrittäjälle. 

Ojapelto vakuuttaa, että Wirman perustamispalvelu on nyt entistäkin laadukkaampaa. 

- Olemme uusyrityskeskuksen toimintamallin mukaisesti järjestelmällisesti yhteydessä yrityksiin myös perustamisvaiheen jälkeen kahden ja viiden vuoden kuluttua. Tämä tapa tuo varmasti asiakkaille hyötyjä. Erityisesti niille, joilla on liiketoimintaan liittyviä haasteita. 

Lisätietoja: 

Yrityspalveluyksikkö Wirma Lappeenranta 
Mikko Ojapelto, johtaja 
p. 050 512 1853, mikko.ojapelto(at)lappeenranta.fi