Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Ajankohtaista » Suosittu Willi Idea –kilpailu etsii uusia liikeideoita – voittajalle 10 000 euroa kehittämisrahaa

Suosittu Willi Idea –kilpailu etsii uusia liikeideoita – voittajalle 10 000 euroa kehittämisrahaa

Willi Idea 2016Willi Idea –kilpailu etsii uusia liikeideoita, joista voi kehittää liiketoimintaa Etelä-Karjalaan. Kilpailuun toivotaan uusia liikeideoita alueen yrittäjiltä, opiskelijoilta sekä asukkailta. Liikeideakilpailuun voi osallistua 5.9.2016 – 9.10.2016 välisenä aikana suomeksi tai englanniksi osoitteessa startupmill.fi.

Liikeideakilpailun tavoitteena on löytää uusia toteuttamiskelpoisia, skaalautuvuuden tai kansainvälisen potentiaalin omaavia liikeideoita, joilla on mahdollisuus synnyttää yritystoimintaa Etelä-Karjalaan. Kyseessä on ideakilpailu, johon voi osallistua myös hyvin varhaisen vaiheen idealla. Osallistumiseen ei vaadita valmista liiketoimintasuunnitelmaa tai budjettilaskelmaa.

Viime vuonna kilpailun pääpalkinnon voittanut Markku Sinkkonen InnoMetriltä kehuu kilpailua: ”Willi-Idea voitto toi meille juuri oikealla hetkellä oikeanlaista näkyvyyttä, monella tavalla se on helpottanut InnoMetrin elämää”. Finaalissa menestystä keränneen Vionice Oy:n Markus Melander pohtii kilpailun hyötyjä: "Willi-idea kilpailu ja oman liike-idean julkinen repostelu osaavien ihmisten kanssa on tärkeä vaihe yrityksen perustamisen, tuotteistamisen sekä kehittämisen yhteydessä. Suosittelen lämpimästi kaikille alkuvaiheen tai vähän kypsemmänkin vaiheen yrityksille."

Wirman yrityspalveluiden johtaja Mikko Ojapelto uskoo, että uusia liikeideoita tulee tänäkin vuonna runsain määrin. ”Viime vuonna kilpailuun osallistui yli 100 ideaa ja taso oli hyvä. Rimaa ei pidä laittaa liian korkealle vaan osallistua rohkeasti mukaan hyvinkin alustavalla idealla. Vaikka idea ei pärjäisi itse kilpailussa, saattaa siitä kehittyä ajan mittaan hyvä liiketoimintakonsepti.

Ojapelto muistuttaa, että jo kilpailuun osallistuminen auttaa kehittämään ideaa eteenpäin. Esikarsinnan perusteella jatkoon selvinneitä ideoita sparrataan ammattialaisten tuella ennen varsinaista finaalia. Finaalin ulkopuolelle jäävät osallistujat saavat halutessaan sparrausta liiketoimintansa kehittämiseen.

Kilpailun voittaja saa idealleen kymmenentuhatta euroa kehittämisrahaa. Finalistien kesken jaetaan myös konsultointipalkinto lakiasiaintoimistolta ja Team Finlandilta. Lisäksi kaikkien opiskelijoilta tulleiden ideoiden kesken suoritetaan arvonta, jossa jaetaan laitepalkinto.

Kilpailu huipentuu finaaliin, joka järjestetään Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilastalolla keskiviikkona 16.11.2016. Finaali–tilaisuus on kaikille avoin tapahtuma, jossa tuomariston valitsemat finalistit esittelevät liikeideansa. Tilaisuus huipentuu tuomariston julkistaessa 10 000 euron palkintorahan voittajan sekä muut palkittavat. Tuomaristo koostuu seuraavista asiantuntevista yritysmaailman vaikuttajista: Timo Vartiainen, Risto Rautakorpi, Sami Etula sekä Jami Holtari.

Kilpailun järjestävät Wirma Lappeenranta Oy, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto osana Hämeen ELY –keskuksen rahoittamaa StartupMill-projektia.

Kilpailuun voi osallistua 5.9.2016 – 9.10.2016 välisenä aikana sähköisesti osoitteessa www.startupmill.fi.

Lisätietoja: Mikko Ojapelto, mikko.ojapelto@wirma.fi, puh. 050 512 1853

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja matkailijoita sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö.