Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Tapahtumat » Tulevaisuuden kaupunki-seminaari 5.9.2019
05.09.2019 - 09:30 - 15:30

Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

Tulevaisuuden kaupunki-seminaari 5.9.2019

Tulevaisuuden kaupunki-seminaarissa kattava puhujakaarti tulee visioimaan tulevaisuuden kaupunkikehitystä ja kaupunkisuunnittelua ilmastoasioita unohtamatta. Tule kuulemaan, miten uusilla ratkaisuilla kehitetään vihreämpää ja toimivampaa kaupunki-infraa asukkaille ja yrityksille. 
 

Maksuton seminaari on osa Lappeenrannan kaupungin vetämää yritysten ja sidosryhmien kanssa yhteistyössä toteutettavaa Urban Infra Revolution (UIR) -hanketta, jossa kehitetään uusia materiaaleja kaupunkirakentamiseen. 
 

Aika:               5.9.2019 klo 9.30 - 15.30  

Paikka:           Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

Kohderyhmä: Arkkitehdit, rakennusliikkeet, insinööritoimistot ja rahoittajat, sekä kaupunkisuunnittelun ja maankäytön parissa työskentelevät virkamiehet ja muut tahot

 

HUOM! Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

 

Ohjelma:

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.55 Tervetulosanat, Eeva Pihlajaniemi, Wirma yrityspalvelut, Lappeenrannan kaupunki

10.00 Kaupunkisuunnittelu Lappeenrannassa nyt ja tulevaisuudessa - Kohti vihreämpää tulevaisuutta, Maarit Pimiä, Lappeenrannan kaupunki

10.45 Kohti kestävää kiertotaloutta, Raija Lantto, VTT

11.45 Videolla: Ympäristöministeriön tervehdys, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, Ympäristöministeriö

12.00 Lounas, omakustanteinen

13.00 Stand up-kevennys päivän teemoihin liittyen, Panu Kärri

13.15 Älykäs digitaalinen tulevaisuus & kulttuurivallankumous? Tiina Talvitie, Lehto Group

14.15 Ideatori ja iltapäiväkahvit, Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenrannan kaupunki

15.00 Ideatorin ja päivän yhteenveto

15.30 Tilaisuus päättyy 

 

Lisätietoja:
Katja Tyrisevä
Wirma yrityspalvelut, Lappenrannan kaupunki
katja.tyriseva@lappeenranta.fi
040 661 9975

Puhujat

 

Eeva Pihlajaniemi, Wirma yrityspalvelut

Eeva Pihlajaniemi toimii Lappeenrannan kaupungin yrityspalveluyksikkö Wirman yrityspalvelupäällikkönä ja projektipäällikkönä Urban Infra Revolution (UIR) -hankkeessa. Eeva avaa tilaisuuden ja kertoo lyhyesti hankkeen etenemisestä.

 

Maarit Pimiä, Lappeenrannan kaupunki

Maarit Pimiä toimii Lappeenrannan kaupunginarkkitehtina ja suunnittelee jatkuvasti parempaa ja kestävämpää kaupunkia vähentäen samalla hiilijalanjälkeä.

”Vihreä teema on meille tosi tärkeä kaikessa kaupungin toiminnassa, mutta myös kaupunkisuunnittelussa”
Raija Lantto, VTT

Raija Lantto toimii johtavana tutkijana VTT:n Luonnonvarat ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueella vastuualueinaan kiertotalouden materiaalivirrat ja prosessikonseptit sekä sinisen biotalouden innovatiiviset tuotteet.  Raija on työskennellyt 20 vuoden ajan VTT:llä bioprosessi- ja elintarviketeknologian tutkimusaihepiireissä esimies- ja tutkimustehtävissä. Hän siirtyi VTT:lle bioprosessiteollisuudesta. Raijan tieteellinen asiantuntijuus keskittyy proteiinien rikastamiseen elintarvikesivuvirroista sekä proteiinien toiminnallisuuden entsymaattiseen muokkaamiseen.
 

Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler on tanskalainen sarjakuvataitelija, kirjailija, piirroselokuvien animaattori ja elokuvaohjaaja. Hän ottaa vahvasti kantaa ilmastoasioihin ja on sen vuoksi lopettanut myös lentämisen. Tämän vuoksi saamme Andersin terveiset videon muodossa.
 

Panu Kärri

Panu Kärri on lappeenrantalainen standup-koomikko, joka on perustanut mm. Lappeenrannan standup-festivaalit ja esiintynyt ympäri Suomen erilaisissa tilaisuuksissa. Panu ottaa esityksessään kantaa päivän polttaviin teemoihin kaupunkisuunnittelusta ilmastoasioihin.
 

Tiina Talvitie, Lehto Group

Tiina Talvitie on Lehto Groupin ennakkoluuloton ja totuttuja toimintatapoja haastava digijohtaja. Puheenvuorossaan Tiina tuo esille mm. ihmisten johtamista uudistumistilanteissa, sekä digitalisaation vaikutuksia älykkään rakennetun ympäristön mahdollistajana. Hän visioi tulevaisuutta rohkeasti edelläkävijän ottein.
 

Ilkka Räsänen, Lappeenrannan kaupunki

Ilkka Räsänen toimii ympäristöjohtajana Lappeenrannan seudun ympäristötoimessa. Hän on pitkän linjan ilmastopolitiikan kehittäjä Lappeenrannassa. Ilkka toteuttaa päivän lopuksi ideatorin, jossa osallistujat saavat tuoda esille omia ideoitaan tulevaisuuden kestävämmästä ja paremmasta kaupungista.