Apuja ja neuvoja työntekijän osaamisen päivittämiseen

Tiesittehän että nykyisen henkilökunnan koulutukseen on olemassa valmiita koulutuspaketteja jotka toteutetaan yhteistyössä TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa. Valmiiden pakettien lisäksi oppilaitosyhteistyö tarjoaa pitkälle räätälöidyt koulutusmahdollisuudet yritysten erilaisiin tilanteisiin.
Yhteishankintakoulutukset

Yritys voi järjestää koulutuksia työntekijöilleen yhdessä TE-palveluiden kanssa. Koulutuksia voidaan järjestää myös vuokratyöntekijöille. Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova voi osallistua koulutukseen yhdessä työntekijöidensä kanssa. Yritys ja TE-palvelut suunnittelevat ja maksavat koulutuksen yhdessä.

Tarjolla on kolme erilaista koulutusta: 

Työkokeilu ja TE-palveluiden monipuoliset palvelut yrityksille

Työkokeilu on mahdollisuus tutustua työkokeilijaan, josta yrittäjä voi myöhemmin rekrytoida talon tavat tuntevan työntekijän. Työkokeilujakson päätyttyä yrittäjällä on mahdollisuus hakea työntekijän  palkkaamiseen palkkatukea. Tarjoamalla mahdollisuuden työkokeiluun työpaikalla voit auttaa esimerkiksi nuorta ammatinvalinnassa tai työmarkkinoille palaavaa osaamisensa kartoittamisessa. Työkokeiluun   osallistuja tutustuu ammatteihin ja työympäristöön käytännössä ja on mukana oikeassa työelämässä. 

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille - Työmarkkinatori selkosuomeksi - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuksella voit kouluttaa hyvästä tyypistä erinomaisen työntekijän tai kehittää henkilöstösi osaamista monipuolisemmaksi. Oppisopimus perustuu joko toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaiseen työsuhteeseen ja siinä noudatetaan alalla vallitsevaa työehtosopimusta.

Oppisopimus - Saimaan ammattiopisto Sampo (edusampo.fi)

LUT/LAB – oppilaitosyhteistyö

Tekemällä oppilaitosyhteistyötä yrityksesi ei pelkästään kehitä liiketoimintaansa vaan edesauttaa merkittävästi osaavan työvoiman jäämiseen alueellemme sekä uusien osaajien integroitumisen työelämään. Uudet koulutetut osaajat ovat tärkeä osa tulevaisuuden työelämän rakentamista.

Firmatiimi | LUT University

Etusivu | Business Mill

Rekrytointi ja opiskelijatyöt | LUT University

Opiskelijat apuun | LAB.fi

JobTeaser-työpaikkaportaali | LAB.fi

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.