Rekrytointi, osaavan työvoiman tarve

Yritysneuvonnassa voimme auttaa niin aloittavia kuin jatkavia yrityksiä. Mikäli yritys kokee työvoiman saatavuuden haasteelliseksi tai haluaa keskustella rekrytoinnin eri vaihtoehdoista, niin meiltä voi varata ajan henkilökohtaista tapaamista varten.

Käymme tapaamisessa läpi yrityksen henkilöstösuunnitelmat ja niiden pohjalta laadimme yhdessä suunnitelman henkilöstötarpeiden täyttämiseksi.

Yrityskohtaista neuvontaa rekrytoinnin käynnistämiseen (yleisneuvonta)

Yritysneuvonnassa voimme auttaa niin aloittavia kuin jatkavia yrityksiä. Mikäli yritys kokee työvoiman saatavuuden haasteelliseksi tai haluaa keskustella rekrytoinnin eri vaihtoehdoista, niin meiltä voi varata ajan henkilökohtaista tapaamista varten. Käymme tapaamisessa läpi yrityksen henkilöstösuunnitelmat ja niiden pohjalta laadimme yhdessä suunnitelman henkilöstötarpeiden täyttämiseksi.

Yhteisrekrytointikampanjat ja hankkeet

Yhteisrekrytointikampanjoita voimme toteuttaa valitun toimialan sisällä. Koordinoimme ja autamme yrityksiä toteuttamaan yhteistä rekrytointia yhdessä valitulla tavalla. Esimerkkeinä meillä näistä kampanjoista ovat onnistuneet ICT-alan ja metallialan yhteisrekrytointikampanjat ja lisää kampanjoita on suunnitteilla.

 Kiinnostavaa työtä ja rentoa elämää | Lappeenranta rekry

Avoimet työpaikat – kotiin (ekarjala.fi)

 Yhteistyö paikallisten alan yritysten kanssa

Saman alan yritysten yhteistyöverkostot, joissa voidaan hyödyntää synergiaa yrityslähtöisesti Etelä-Karjalassa. Tiiviin yhteistyön avulla voidaan tarjota paitsi ensiluokkaista palvelua, myös huippulaadukkaita tuotteita erinomaisista materiaaleista. Kaikki kustannustehokkaasti, joustavasti ja kokonaistaloudellisesti. Yhteistyöverkoston voimin voidaan tarjota ainutlaatuisia tuote- ja palvelukokonaisuuksia.

 Metallin johtavat ratkaisut | Metalreality Network

Asiantuntijaverkoston hyödyntäminen

Olemme koonneet kattavan asiantuntijaverkoston, joiden ammattitaidon avulla voidaan auttaa yrityksiä nopeammin ja tehokkaammin ratkaisemaan erilaiset henkilöstötarpeet. Meidän kauttamme voidaan varata aikaa asiantuntijaverkoston jäsenenä toimivan yrityksen tapaamiseen. Tapaamisessa voidaan valitun asiantuntijan kanssa keskustella juuri teidän yrityksenne tilanteesta.

Asiantuntijaverkosto (wirma.fi)

KV-rekrytointi

Työntekijän rekrytointi ulkomailta. Monella toimialalla on ammattitaitoisten tekijöiden löytäminen haastavaa Suomen kokoisessa maassa. Usein tilannetta voidaan korjata aloittamalla kansainvälinen rekrytointi. Kansainvälisen osaajan löytäminen on mahdollista nykyään monella eri tavalla. Voimme neuvoa kansainvälisissä rekrytoinneissa Euroopasta ja sen ulkopuolelta sekä pystymme ohjaamaan yrittäjiä hakemaan tarvittaessa taloudellista tukea rekrytointien käynnistämiseen sekä neuvontaa oikeilta tahoilta.

Työntekijän löytäminen ulkomailta - Rekrytointi - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

LUT/LAB – oppilaitosyhteistyö
Firmatiimi

Firmatiimi on tiimi opiskelijoita, joiden tehtävänä on edistää yritysten, LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun välistä opiskelijayhteistyötä. Firmatiimin välityksellä yrityksenne voi saada tutkimusapua liiketoiminnan kehittämiseen, tuoreita ideoita potentiaalisilta työntekijöiltä sekä mahdollisuuden tutustua opiskelijoihin. Yrityksenne voi teettää opiskelijoilla erilaisia opintoihin kuuluvia töitä, joiden kautta yrityksenne voi saada ajankohtaisia näkemyksiä ja tutustua tulevaisuuden tekijöihin. Opiskelijat voivat tehdä yrityksessä muun muassa harjoitustöitä, opinnäytetöitä, osa-aikatöitä, kesätöitä ja projektitöitä.

Firmatiimin opiskelijoiden joukosta löytyy osaamista seuraavilta aloilta:

 • Kauppatieteet
 • Energiatekniikka
 • Kemiantekniikka
 • Konetekniikka
 • Laskennallinen tekniikka ja analytiikka
 • Sähkötekniikka
 • Tietotekniikka
 • Tuotantotalous
 • Ympäristötekniikka 

Lue lisää täältä

Urapalvelut

Urapalvelut – rekrytointipalvelut LUT & LAB rekrytointipalvelut auttavat työnantajia tulevaisuuden kykyjen löytämisessä ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Urapalvelut palvelevat yrityksiä välittämällä opiskelijoille ilmoittamianne työpaikkoja ja järjestämällä rekrytointitilaisuuksia, joihin yritykset voivat itse osallistua. Lisäksi rekrytointipalvelut tukevat työnantajamielikuvan luomisessa opiskelijoiden keskuudessa.

Rekrytointipalvelujen kautta yritys tavoittaa yli 5000 LUT-yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa ja yli 8000 LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijaa. Opiskelijat edustavat noin 80 eri kansalaisuutta.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä LUT/LAB rekrytointipalveluun, jos haluatte

 • Rekrytoida uusimmalla osaamisella ja tutkimustiedolla varustetun tulevaisuuden avainhenkilön
 • Testata yrityksellenne sopivaa työntekijää harjoittelupaikan avulla
 • Ratkaista yritystänne mietityttäneen ongelman opiskelijan tekemän lopputyön avulla
 • Hyödyntää kampuksen opiskelijoita tilanteen mukaan joustavana työvoimana
 • Heittää jonkun ongelman tai tehtävän opiskelijoidemme ratkaistavaksi
 • Saavuttaa puuttuvaa kulttuuri- ja maatuntemusta kansainvälisten opiskelijoidemme kautta
 • Palkata vahvalla tutkimus- ja projektiosaamisella varustetun tohtorin

Lue lisää täältä

Business Mill

Business Mill tarjoaa maksutta kasvuhaluisille yrityksille asiantuntijapalveluita, tukea ja neuvoja. Business Mill on uuden ajan yrityshautomo, jolta saa ennen kaikkea käytännön tukea kasvuun ja menestykseen. Palveluitamme voivat hyödyntää kaikki kasvuhaluiset eteläkarjalalaiset yritykset. Yrittäjänä tai yrittäjäksi aikovana voit viedä Business Millille idean, ongelman tai haasteen – he auttavat yritystäsi menestymään.

Lue lisää täältä

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.