Tuet rekrytointeihin

Tältä sivulta löydät tietoa ja eri vaihtoehtoja taloudellisista tukimuodoista, kun olet palkkaamassa työntekijän. Tukea voit saada niin kesätyöntekijän kuin pidempiaikaisen osaajan palkkaamiseen sekä erilaisiin harjoitusjaksoihin.
Lappeenrannan kaupungin yrityslisä

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa yrityksille Lappeenranta-yrityslisän. Yrityslisän tavoitteena on vahvistaa työttömän työnhakijan työelämään siirtymistä ja ehkäistä yhteiskunnallisesti merkittävää työttömyyttä.

Yrityslisä on harkinnanvarainen, määrärahasidonnainen erillispalkkio yrityksille siitä, että yritys työllistää vaikeassa työmarkkina-asemassa olevan henkilön. Yrityslisää tullaan kehittämään yritysten ja toimijoiden kanssa yhteistyössä saatujen kokemusten pohjalta.

Uraseteli

Uraseteli on Lappeenrannan kaupungin oma tukimuoto lappeenrantalaisille yrityksille yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa (LUT ja LAB) opiskelevan opiskelijan palkkaamiseen. Tuen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden työllistymistä alueemme yrityksiin ja parantaa yritysten toimintaedellytyksiä. 

Lappeenrannan kaupunki maksaa opiskelijan työllistämisestä yritykselle 2000 euroa kertakorvauksena. 

In English

Nuorten kesätyösetelit 15 – 30-vuotiaille

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2024 tarjoamalla yhteensä 385 kesätyöseteliä lappeenrantalaisille sekä taipalsaarelaisille nuorille. Seteleitä on Lappeenrannassa jaossa 370 ja Taipalsaarella 15. Luumäen kunta tarjoaa luumäkeläisille nuorille 18 kesätyöseteliä ja OP Luumäki 8 kesätyöseteliä.
Seteliä voivat hakea vuonna 1996-2010 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret sekä 2007-2009 syntyneet taipalsaarelaiset nuoret
Kaikkien kesätyöseteleiden arvo on 350€ ja nuorelle maksettava vähimmäispalkka 500€/10 päivää/60h.
Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. 

Setelien hakuaika on 1.2.-30.6.2024.
Ohjaamo Lappeenranta auttaa sekä nuoria että työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöihin liittyvissä asioissa.

 Kesätyöseteli - Lappeenrannan kaupunki (lappeenranta.fi)

Duunisetelit

Duuniseteli on suunniteltu Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuneen nuoren työllistymisen tueksi. Jos yrittäjänä sinulla on työtä tarjolla ammattiopistosta valmistuneelle, niin duunisetelillä voidaan tukea valmistuneen palkkaamista.

Seteli on 1500 euron arvoinen ja sitä voivat hakea vuoden 2024 aikana Saimaan ammattiopisto Samposta ammattiin valmistuneet alle 30-vuotiaat, joiden kotikunta on Lappeenranta, Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti tai Parikkala. Yrittäjälle, joka palkkaa ammattiin valmistuneen, maksetaan tuki palkkauskustannuksiin.

Duuniseteli - Lappeenrannan kaupunki (lappeenranta.fi)

Eures-tuet

EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Työnantajalle voidaan myöntää taloudellista tukea työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin

Työnantajalle myönnettävän tuen suuruus määräytyy työhön tulevalle tarjotun tukipaketin sekä työskentelymaan perusteella. Tuen suuruusluokka on noin 810–2000 euroa/työntekijä.

Työntekijän löytäminen ulkomailta - Rekrytointi - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

https://toimistot.te-palvelut.fi/eures-asiantuntijat

EURES Targeted Mobility Scheme - European Commission (europa.eu)

Palkkatuki

Yrittäjällä on myös mahdollisuus saada taloudellista tukea rekrytointiin palkkatuen kautta. Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut korvaa työnantajalle osan työttömän työnhakijan palkkauskustannuksista. Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea vain työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneen henkilön palkkaamiseen.

Palkkatuki työttömän palkkauskustannuksiin - Palvelut - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

Palkkatuki työnhaun apuna - Palvelut - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

Tilaa uutiskirje

Vinkkaamme Wirman kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä Lappeenrannan seudun hyödyllisistä koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.

Tutustu Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluiden tieto- ja rekisteriselosteeseen tästä ja evästekäytäntöihin tästä.